Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Ρέγκλινγκ: Μήνυμα στην Ελλάδα – Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά η έξοδος στις αγορές
Ρέγκλινγκ: Μήνυμα στην Ελλάδα – Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά η έξοδος στις αγορές | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Οκτωβρίου 2017, 06:10 12 Οκτωβρίου 2017, 6:10

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Ινστιτούτο Πίτερσον, ο Ρέγκλινγκ έστειλε σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αν και όπως επεσήμανε η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης καθώς καταγράφηκε μια «υγιής» ανάπτυξη της τάξης του 0,5% τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Ο Ρέγκλινγκ τόνισε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να αφήσει σε δεύτερο πλάνο τη στρατηγική της εξόδου στις αγορές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάκρεια της ομιλίας του στο Ινστιτούτο με θέμα «Είναι η Ευρώπη προετοιμασμένη για την επόμενη κρίση», ο Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι λόγω των χαμηλότοκων δανείων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς την Ελλάδα, η Αθήνα εξοικονομεί 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό της, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 5,6% του ΑΕΠ της χώρας.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και των διώξεων κατά του πρώην επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου απαντώντας ότι στην Ελλάδα έχει ασκηθεί «μεγάλη πίεση» και παρατηρώντας ότι η Ελλάδα για μια περίοδο 6-7 ετών δεν έλεγε την αλήθεια όσον αφορά τα δημοσιονομικά της μεγέθη.

Ετικέτες: 


2017