Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / Δήμος Θεσσαλονίκης: Μπαίνουν security στo ΚΕΠ που δέχθηκε επίθεση υπάλληλος
Δήμος Θεσσαλονίκης: Μπαίνουν security στo ΚΕΠ που δέχθηκε επίθεση υπάλληλος | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Οκτωβρίου 2017, 13:40 14 Οκτωβρίου 2017, 13:40

Η βίαιη επίθεση κατά υπαλλήλου σημειώθηκε στο ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού, περιστατικό το οποίο και απασχόλησε τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως περιγράφει η δημοτική αρχή, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, κλιμάκιο εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε δεκτό στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκου Φωτίου.

Κατά τη συνάντηση δηλώθηκε στους εργαζόμενους και στην παθούσα ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης α) εκτιμά την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι εργαζόμενοι των Κ.Ε.Π. προς τους πολίτες υπό δυσχερείς συνθήκες εργασίας, β) αναγνωρίζει πλήρως την υποχρέωσή της αλλά και διαθέτει τη βούληση να διασφαλίζει στους υπαλλήλους συνθήκες ασφαλούς εργασίας και γ) προτίθεται να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα αποτροπής στο μέλλον παρόμοιων περιστατικών.

Χθες, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, το θέμα εισήχθη ως κατεπείγον σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Η επίσκεψη (Δευτέρα 15/10) στον χώρο του Κ.Ε.Π. Σιδηροδρομικού Σταθμού ενός τεχνικού ασφαλείας της υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να συντάξει έκθεση για τα άμεσα μέτρα και τις ενέργειες που απαιτούνται για την ασφάλεια του χώρου.
2. Η άμεση πρόσληψη υπηρεσίας ασφαλείας (security) για την πλήρη κάλυψη των αναγκών φύλαξης του χώρου του ΚΕΠ.
3. Η επίσπευση των ενεργειών εφαρμογής της ειλημμένης απόφασης της Διοίκησης του Δήμου για τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας σε χώρο που πληροί ικανοποιητικά τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

«Με βάση τα παραπάνω η Διοίκηση του Δήμου διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους του ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού ότι τα μέτρα για την ασφαλή εργασία τους θα εφαρμοστούν άμεσα και τους καλεί να επιστρέψουν στην εργασία τους προκειμένου να μη στερήσουν από τους πολίτες τις χρήσιμες υπηρεσίες τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Ετικέτες: 


2017