Ελλάδα

Αθήνα: Πορεία αλληλεγγύης για την Ηριάννα και τον Περικλή (pics)

Αθήνα: Πορεία αλληλεγγύης για την Ηριάννα και τον Περικλή (pics)
Πορεία αλληλεγγύης για την Ηριάννα Β.Λ και τον Περικλή Μ. πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές της πορείας συμπαράστασης στην 29χρονη Ηριάννα και τον 33χρονο Περικλή συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Μοναστηράκι και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στο Σύνταγμα.

Αφορμή στάθηκε η εκδίκαση της δεύτερης αίτησης αποφυλάκισης των κρατούμενων Ηριάννα Β. Λ και Περικλή Μ., που εκδικάζεται στις 16 Οκτωβρίου.

Με κεντρικό σύνθημα λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ. οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του εφετείου να απορρίψει την αίτηση αναστολής της 29χρονης Ηριάννας και του 33χρονου Περικλή.

Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κ. Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα- και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που "ταυτοποιήθηκε" με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη. 

Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή Μ., ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.

Έναν μήνα αργότερα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε την αίτηση αναστολής της Ηριάννας Β. Λ. και του συγκατηγορούμενού της, Περικλή Μ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments