Πολιτική

Αρτέμης Σώρρας: Ο σωτήρας (και) της …Κύπρου

Αρτέμης Σώρρας: Ο σωτήρας (και) της …Κύπρου
Ο γνωστός καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας εκτός από σωτήρας της Ελλάδας φαίνεται πως είχε βαλθεί να σώσει οικονομικά και την Κύπρο.

Τη σωτηρία από τον Αρτέμη Σώρρα, οποίος μάλιστα θα έδινε 30 δισ. ευρώ για να σώσει τη χώρα από τα μνημόνια και να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε κούρεμα καταθέσεων όπως και έγινε το 2013, φαίνεται πως περίμεναν αρκετοί στη Κύπρο.

Όλα αυτά αναφέρονται στο βιβλίο του ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη, ο οποίος αναφέρει ότι η τότε νέα κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναζητούσε τρόπους δανειοδότησης της χώρας προκειμένου να αποφευχθεί το μνημόνιο και η κηδεμονία της τρόικας. 

Όπως αναφέρει ο κ. Δημητριάδης στο βιβλίο του, σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, ο τότε πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Κάρογιαν, είπε ότι ξέρει κάποιον που θέλει να δώσει 30 δισ. ευρώ, τον… Αρτέμη Σώρρα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σώρρας πριν τις προεδρικές εκλογές στη Κύπρο είχε επισκεφθεί το νησί με πρόσκληση του τότε Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια. 

Ο κ. Δημητριάδης γράφει στο βιβλίο του:

«”Αν,” είπε, ”ξέρω κάποιον που έχει 30 δισ. ευρώ που θέλει να δωρίσει για να σώσει την Κύπρο;” Όλοι ήθελαν να μάθουν ποιος ήταν αυτός. Είχα ενημερωθεί για αυτό ακριβώς πριν από τη συνάντηση. Ο Πρόεδρος (Αναστασιάδης) μου ζήτησε να ακούσω προσεκτικά την πρόταση του Καρογιάν και να το εξετάσω σοβαρά.

Το όνομα αυτού του "γενναιόδωρου" προσώπου ήταν ο Αρτέμης Σώρρας (…) Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό συζητήθηκε ως σοβαρή πρόταση εκείνη την κρίσιμη στιγμή, αλλά οι πολιτικοί ηγέτες έδειχναν αρκετά απελπισμένοι για να εξερευνήσουν κάθε επιλογή για να αποφύγουν αυτό που είδαν ως άδικο πρόγραμμα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ακόμη και αν ακουγόταν γελοία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments