Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: “Αγαπώ τόσο τον Ολυμπιακό”, είπε ο Βαλβέρδε

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: “Αγαπώ τόσο τον Ολυμπιακό”, είπε ο Βαλβέρδε
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός αύριο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε συγκινεί με τις δηλώσεις του για τον Ολυμπιακό.

Aναλυτικά, όσα ανέφερε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου για το Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός:

Για το πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό: «Για εμένα θα είναι δύο ξεχωριστά παιχνίδια, ιδιαίτερα το εκτός έδρας γιατί σε εκείνο το γήπεδο έχω περάσει μαγικές στιγμές. Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ αλλά για εμένα ο Ολυμπιακός σημαίνει πολλά. Είχα κερδίσει πολλά, είχα κατακτήσει τίτλους αλλά το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που γνώρισα. Όταν έφυγα, ένα κομμάτι της καρδιάς μου έμεινε εκεί. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αγαπώ τόσο τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια ότι κερδίσαμε τίτλους αλλά δεν ξέρω γιατί τον αγαπώ τόσο, μου φέρθηκαν πάρα πολύ καλά. Έχει ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου και ελπίζω ότι θα απολαύσουμε όλοι τις δύο αναμετρήσεις».

Για το τι περιμένει από τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός χρειάζεται βαθμούς. Μπορεί να μας κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις καθώς έχουν γρήγορους παίκτες, ενώ αμυντικά προσπαθούν να φθείρουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Είναι μια ομάδα που δεν παραδίνεται ποτέ και παλεύει μέχρι το τέλος, το ξέρω από την εμπειρία μου, παρότι έχει ξεκινήσει με δύο ήττες».

Για το ποιους ποδοσφαιριστές θα επιλέξει: «Έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι σε οποιαδήποτε στιγμή και είναι σημαντικό να έχεις τέτοιος παίκτες. Έχουμε αρκετούς παίκτες τέτοιου τύπου και μερικές φορές μπορείς να προβλέψεις από πριν πως θα πάει το ματς. Έχουμε επίσης παίκτες που μπορούν να μπουν στο ματς και να το αλλάξουν».

Για τους στόχους της ομάδας του στο ματς με τον Ολυμπιακό αλλά και το πόσο σημαντικό είναι: «Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι, είναι η ευκαιρία μας να φτάσουμε τους εννιά βαθμούς και να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι αλλά το ίδιο είναι και με την Μάλαγα. Άρα πρέπει να βάλουμε τους παίκτες που πιστεύουμε ότι θα μας δώσουν τη νίκη. Είμαστε χαρούμενοι με το πώς πηγαίνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής. Στο ισπανικό Σούπερ Καπ χάσαμε και τα δύο παιχνίδια από την Ρεάλ Μαδρίτης και εκεί ήταν ένα διάστημα που δεν ήμασταν τόσο δυνατοί. Αλλά το αντιστρέψαμε. Κάναμε το μειονέκτημα πλεονέκτημα και αυτό μου άρεσε, σημαίνει ότι είχαμε το ομαδικό πνεύμα για να το καταφέρουμε αυτό».

Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μια επιθετική ομάδα. Ξέρουμε ότι την Κυριακή έχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα, στο οποίο δεν έχει ξεκινήσει καλά. Ξέρουμε όμως ότι είναι και μια ομάδα που πάντα είναι ανταγωνιστική στο Champions League γιατί είναι φτιαγμένη για να παίζει σε αυτό. Πιστεύω ότι θα είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι».

Για την πίεση στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι δύσκολο μέρος. Δεν είναι εύκολο για τους προπονητές. Εμένα μου άρεσε να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα. Υπάρχει μεγάλη πίεση να νικήσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments