Ελλάδα

Υπόθεση Ηριάννας: Συμπλοκή ΜΑΤ – φοιτητών έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης – Παρατάξεις ζητούν την απελευθέρωσή της (pics)

Υπόθεση Ηριάννας: Συμπλοκή ΜΑΤ – φοιτητών έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης – Παρατάξεις ζητούν την απελευθέρωσή της (pics)
Φοιτητές και υποστηρικτές της Ηριάννας αντιδρούν στην απορριπτική απόφαση που έλαβε χθες το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών για την 29χρονη Ηριάννα και τον 31χρονο Περικλή.

Η απόφαση να απορρίψουν και το δεύτερο αίτημα αναστολής της απόφασης για την 13ετή φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ  και του Περικλή Μ. προκάλεσε αντιδράσεις με τους υποστηρικτές της να έρχονται αντιμέτωποι το απόγευμα της Τρίτης έξω από το υπ. Δικαιοσύνης με άνδρες των ΜΑΤ.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι, που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, που επιχείρησαν να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν περαιτέρω στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να παραδώσουν το ψήφισμά τους. 

Το ψήφισμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών υπέγραψαν οι φοιτητικοί Σύλλογοι Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ), Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Ιστορικού – Αρχαιολογικού και Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ.

Στο ψήφισμά τους επιτίθενται στη Δικαιοσύνη κάνοντας λόγο για «άδικη» φυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή. Μάλιστα καταφέρονται και κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι έχει ευθύνες και μάλιστα τεράστιες για αυτή την εξέλιξη. «Διατηρεί και αναβαθμίζει το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο όπως τους τρομονόμους της ΕΕ, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις. 

Η καταστολή είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή της πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής. 

Να καταργηθεί το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο που τυλίγει ανθρώπους «σε μια κόλλα χαρτί»», σημειώνουν οι φοιτητές στο ψήφισμά τους. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments