Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Αυτός είναι ο 29χρονος συλληφθείς για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο (pics)

ΕΛΑΣ: Αυτός είναι ο 29χρονος συλληφθείς για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο (pics)
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛΑΣ οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του 29χρονου συλληφθέντα για την αποστολή τρομοπακέτων στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η ΕΛΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 29χρονου που κατηγορείται ως μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και την αποστολή τρομοπακέτων σε Ευρωπαϊους αξιωματούχους μεταξύ των οποίων και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πρόκειται για τον ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνο του Αναστασίου και της Βάιας, που γεννήθηκε την 19-08-1988 στο Μαρούσι Αττικής. Ο εισαγγελεάς εφετών ήταν καταπέλτης κατά του 29χρονου στο κατηγορητήριο.

Η σε βάρος του ποινική δίωξη αφορά στη συγκρότηση – ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ. 1 του Π.Κ., τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας –κατοχής – κατασκευής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους για πρόκληση κοινού κινδύνου σε ξένα πράγματα και κινδύνου για άνθρωπο, από κοινού και κατά συρροή, τελεσθείσες με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες, που είναι δυνατό να βλάψουν, σοβαρά, τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν, σοβαρά, έναν πληθυσμό και να βλάψουν, σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές της χώρας, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών – πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων, από κοινού και κατά συρροή, τελεσθείσες με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες, που είναι δυνατό να βλάψουν, σοβαρά, τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν, σοβαρά, έναν πληθυσμό και να βλάψουν, σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές της χώρας, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, κατά συρροή, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ. 1 του Π.Κ., διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, τελεσθείσα, από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν ενωθεί και διέπρατταν κλοπές κατ’ επάγγελμα, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων του άρθρου 187Α παρ 1 του Π.Κ. καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά – κατοχή).

Όπως προκύπτει από την πορεία των ερευνών, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο 29χρονος, είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα του, το νέο βραχίονα που είχε δημιουργηθεί και ότι πλαισιωνόταν από τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία και αναζητά. Εκτιμούν ότι ο Κωνσταντίνος Γ. ήταν και στρατολογητής μελών της νέας γενιάς τρομοκρατών εξαιτίας της λειψανδρίας των τελευταίων χρόνων, γι αυτό το λόγο εξερευνούν λεπτομερώς τη γιάφκα της οδού Αλκαμένους ψάχνοντας στοιχεία που θα αναδείξουν άλλους συνεργούς.

Από τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στην γιάφκα στην πλατεία Αττικής, οι αστυνομικοί εκτιμούν επίσης ότι η ομάδα αυτή των τρομοκρατών ετοίμαζε νέα χτυπήματα, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να προσπάθησαν να μεταφέρουν τον οπλισμό τους στη νέα γιάφκα. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που ο 29χρονος εντοπίστηκε στις 04:30 τα ξημερώματα να κουβαλά τέσσερις βαλίτσες γεμάτες εκρηκτικά.

Στις σημειώσεις εντόπισαν διευθύνσεις με υποψήφιους μελλοντικούς στόχους αποστολής τρομοφακέλων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αμερικανικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στις σημειώσεις βρέθηκαν βέβαια και διευθύνσεις ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Η αντιτρομοκρατική εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά που διέθεταν προς χρήση να προορίζονταν για κάποια βόμβα στην Αθήνα.

Επίσης, εκτιμάται ότι είχε επαφές με μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών. Εκτιμούν δε, πως πριν συλληφθεί η Πόλα Ρούπα είχε συναντηθεί αρκετές φορές μαζί του, στο πλαίσιο κοινής δράσης και του σχεδίου για την μεγάλη απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές, ενώ ακόμα και το όνομα και η πλαστή ταυτότητα για να νοικιάσει το Δεκέμβριο του 2015 τη γιάφκα του, το έδωσε η 45χρονη. Παράλληλα ο Κωσταντίνος Γ. ήταν φίλος ηγετικού στελέχους των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο υπολογιστής του και τα κινητά του

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ψάχνουν στον φορητό υπολογιστή, αλλά και στα τρία κινητά τηλέφωνα που κατείχε ο νεαρός για να δουν με ποια άτομα και από ποιες περιοχές επικοινωνούσαν.

Ψάχνουν και για προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης τρομοκρατικών ενεργειών ή σχέδια νέων βομβιστικών ή άλλων επιθέσεων.

«Πρόκειται για άτομο που τον τελευταίο χρόνο είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση των Πυρήνων και στην στρατολόγηση νεαρών ατόμων από τη δεξαμενή των Εξαρχείων με σκοπό να φτιάξει μια επιχειρησιακή ομάδα. Εκτιμάται ότι είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων και ο άνθρωπος που προχώρησε στην κατασκευή της νέας γενιάς φακέλων – βόμβων» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα πρόσφατες φωτογραφίες από τη σύλληψή του:

Επίσης, φωτογραφία του, όπως αυτή απεικονίζεται στο ΑΙ-522726 γνήσιο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, που εκδόθηκε με τα πραγματικά του στοιχεία, την 19-01-2011 από το Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού:

Επίσης, φωτογραφίες και αναγραφόμενα προσωπικά στοιχεία σε οκτώ (8) καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που βρέθηκαν στην κατοχή του και συγκεκριμένα:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-530083», με ημερομηνία έκδοσης «07/04/2010» και στοιχεία κατόχου «ΓΙΑΝΝΑΡΕΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ», όνομα πατρός «ΜΑΤΘΑΙΟΣ», όνομα μητρός «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ», ημερομηνία γέννησης 17/03/1987, τόπο γέννησης «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΛΕΣΒΟΥ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-215438», με ημερομηνία έκδοσης «20/06/2011» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ», όνομα πατρός «ΝΙΚΟΛΑΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 18/02/1990, τόπο γέννησης «ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-365724», με ημερομηνία έκδοσης «18/12/2010» και στοιχεία κατόχου «ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ», όνομα πατρός «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», όνομα μητρός «ΣΟΦΙΑ», ημερομηνία γέννησης 20/08/1990, τόπο γέννησης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-365724», με ημερομηνία έκδοσης «18/12/2010» και στοιχεία κατόχου «ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», όνομα πατρός «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», όνομα μητρός «ΣΟΦΙΑ», ημερομηνία γέννησης 20/08/1990, τόπο γέννησης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-365724», με ημερομηνία έκδοσης «18/12/2010» και στοιχεία κατόχου «ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», όνομα πατρός «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», όνομα μητρός «ΣΟΦΙΑ», ημερομηνία γέννησης 20/08/1990, τόπο γέννησης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-215438», με ημερομηνία έκδοσης «20/06/2011» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ», όνομα πατρός «ΝΙΚΟΛΑΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 18/02/1990, τόπο γέννησης «ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ»,

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΕ-103118», με ημερομηνία έκδοσης «26/2/2007» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», όνομα πατρός «ΠΕΤΡΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 19/11/1991, τόπο γέννησης «ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ» και

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-215438», με ημερομηνία έκδοσης «20/06/2011» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ», όνομα πατρός «ΝΙΚΟΛΑΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 18/02/1990, τόπο γέννησης «ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments