Ελλάδα

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Αποτρόπαια η επίθεση Χρυσαυγιτών σε δικηγόρους – Υποχρέωση της πολιτείας να μας προστατεύσει

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Αποτρόπαια η επίθεση Χρυσαυγιτών σε δικηγόρους – Υποχρέωση της πολιτείας να μας προστατεύσει
Η σημερινή επίθεση 25 Χρυσαυγιτών μέσα σε τρόλεϊ σε βάρος γυναικών δικηγόρων που συμμετείχαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκαλεί αποτροπιασμό αναφέρι σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος επιμένει ότι η επίθεση των 25 μελών της Χρυσής Αυγής κατά γυκαικών δικηγόρων καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου ενώ παράλληλα τονίζει ότι αποτελεί χρέος της πολιτείας η προστασία των δικηγόρων από τέτοια άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρει:

«Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και υπερασπιστή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος σε ένα κράτος δικαίου.

Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου.

Η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών.

Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου».

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες κοντά στο Εφετείο​

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθησαν 25 μέλη για την επίθεση σε βάρος τριών γυναικών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments