Διεθνή

Κάρλες Πουτζντεμόν: Το πρώτο μήνυμα του “έκπτωτου” Προέδρου της Καταλονίας (pic)

Κάρλες Πουτζντεμόν: Το πρώτο μήνυμα του “έκπτωτου” Προέδρου της Καταλονίας (pic)
Ο έκπτωτος πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν μετά την απελευθέρωσή υπό όρους από τη βελγική δικαιοσύνη, έσπευσε να καταγγείλει την πολιτική που ακολουθεί η Ισπανική κυβέρνηση απέναντι στον ίδιο αλλα και τα μέλη της κυβέρνησής του.

"Ελεύθερος και χωρίς εγγύηση. Η σκέψη μας είναι στους συναδέλφους που αδίκως φυλακίζονται από ένα κράτος που απέχει πολύ από τη δημοκρατική πρακτική" έγραψε ο Πουτζντεμόν στο Twitter στέλνοντας σαφγές μήνυμα στην Ισπανία και την κυβέρνηση Ραχόι.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν και τέσσερις από τους πρώην υπουργούς του που βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα στο Βέλγιο απελευθερώθηκαν από την πλευρά τους τη νύκτα της Κυριακής από έναν Βέλγο ανακριτή αφού έδωσαν τις καταθέσεις τους. Όπως ζητήθηκε από την εισαγγελία των Βρυξελλών, οι πέντε Καταλανοί αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, εν αναμονή της εξέτασης των ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Ισπανία.

Στον Πουτζντεμόν και τους συμβούλους του (υπουργοί) απαγορεύθηκε να εγκαταλείψουν τη βελγική επικράτεια ενώ οφείλουν να έχουν σταθερή διεύθυνση και θα πρέπει να εμφανίζονται «προσωπικά» όποτε τους καλεί η δικαιοσύνη και η αστυνομία, διευκρινίσθηκε από την εισαγγελία των Βρυξελλών.

Τώρα μια άλλη βελγική δικαστική αρχή θα πρέπει να αποφανθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής από την ισπανική δικαιοσύνη για «εξέγερση, αποσχιστική δράση, υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και ανυπακοή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments