Μedia

Η αρχαιότερη εφημερίδα του κόσμου κυκλοφόρησε σαν σήμερα πριν από 352 χρόνια (pics)

Η αρχαιότερη εφημερίδα του κόσμου κυκλοφόρησε σαν σήμερα πριν από 352 χρόνια (pics)
Από πότε κρατάει η... σκούφια των εφημερίδων; Ποια μέρα κυκλοφόρησε η πρώτη εφημερίδα του κόσμου; Το www.pagenews.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει την "The London Gazette", την αρχαιότερη εφημερίδα του κόσμου, η οποία κυκλοφόρησε σαν σήμερα πριν από 3,5 αιώνες.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ποια είναι η αρχαιότερη εφημερίδα στον κόσμο; Έχετε σκεφτεί πότε κυκλοφόρησε αυτή η εφημερίδα; Έχετε σκεφτεί πριν πόσα χρόνια τυπώθηκε ένα χαρτί με πληροφορίες και ειδήσεις; Χρόνια είπαμε; Λάθος. Μιλάμε για… αιώνες. Κυριολεκτικά.

Σαν σήμερα, πριν από 3,5 αιώνες, στις 7 Νοεμβρίου 1665, η εφημερίδα "The London Gazette" έκανε την εμφάνισή της στο Λονδίνο. Ήταν η εφημερίδα της Κυβέρνησης του Λονδίνου και η σημαντικότερη από τις εφημερίδες που τυπώθηκαν στη συνέχεια και αποτελούσαν τις επίσημες εφημερίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας, στις 7 Νοεμβρίου 1965

Η εφημερίδα του Λονδίνου ισχυρίζεται ότι είναι η αρχαιότερη επιζών αγγλική εφημερίδα και η παλαιότερη, συνεχώς δημοσιευμένη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 7 Νοεμβρίου 1665 ως The Oxford Gazette. Ο ισχυρισμός αυτός γίνεται επίσης από τον Stamford Mercury και Berrow’s Worcester Journal, επειδή η εφημερίδα Gazette δεν είναι συμβατική εφημερίδα που προσφέρει γενική κάλυψη ειδήσεων. Δεν έχει μεγάλη κυκλοφορία.

Το πρώτο της φύλλο μετά την μετονομασία της σε "The London Gazette"

Άλλες επίσημες εφημερίδες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι οι Εφημερίδες του Εδιμβούργου και του Belfast Gazettes, οι οποίες, εκτός από την αναπαραγωγή ορισμένων υλικών εθνικού ενδιαφέροντος που δημοσιεύονται στην εφημερίδα The London Gazette, περιέχουν επίσης δημοσιεύσεις ειδικά για τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία αντίστοιχα.

Με τη σειρά του, η εφημερίδα The London Gazette περιλαμβάνει όχι μόνο ανακοινώσεις σχετικά με το ενδιαφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και εκείνες που σχετίζονται ειδικά με οντότητες ή άτομα στην Αγγλία και την Ουαλία. Ωστόσο, ορισμένες ανακοινώσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Σκωτία ή τη Βόρεια Ιρλανδία δημοσιεύονται επίσης στην εφημερίδα The London Gazette.

Η "The London Gazette" δεν ήταν μια εφημερίδα με τη σύγχρονη έννοια: η διανομή της γινόταν ταχυδρομικώς στους συνδρομητές και δεν εκτυπωνόταν προς πώληση στο ευρύ κοινό. Επιπλέον, η "The London Gazette" ήταν η πρώτη εφημερίδα που έστελνε απεσταλμένους σε καιρό πολέμου. 

Η εφημερίδα κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα, ενώ πλέον υπάρχει και το σάιτ, το οποίο είναι το thegazette.co.uk και στο οποίο υπάρχουν δεκάδες αφιερώματα για την ιστορία της εφημερίδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments