Διεθνή

Paradise Papers: Οι κρυφές επενδύσεις του πρίγκιπα Καρόλου

Paradise Papers: Οι κρυφές επενδύσεις του πρίγκιπα Καρόλου
Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει και αυτός τις δικές του επενδύσεις στα νησιά Κέιμαν σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Paradise Papers.

Μάλιστα στα περίφημα Paradise Papers, ο Κάρολος εμφανίζεται να έχει επενδύσει 2,96 εκατ. λίρες Αγγλίας σε τέσσερα fund στα νησιά Κέιμαν, μια επένδυση που χρονολογείται από το 2007. 

Η αποκάλυψη ήρθε στο φως από τα εμπιστευτικά έγγραφα της δικηγορικής εταιρεία Appleby, τα περίφημα Paradise Papers στα "έγκατα" των οποίων εμφανίζονται οι συναλλαγές Ελλήνων και διεθνώς προσωπικοτήτων. 

Την ίδια χρονιά ο Δούκας της Κορνουάλης και πρίγκιπας Κάρολος αγόρασε κρυφά μετοχές σε εταιρεία με έδρα τις Βερμούδες για τη βιώσιμη διαχείριση των δασών "Sustainable Forestry Management Ltd", στην οποία διευθυντικό στέλεχος ήταν ο φίλος του πρίγκιπα Κάρολου, Χιου βαν Κίτσεμ.

Εβδομάδες αργότερα ο 68χρονος πρίγκιπας άρχισε εκστρατεία για περιβαλλοντικές συμφωνίες που θα ενίσχυαν τις μετοχές της εταιρείας, χωρίς να δηλώσει την επένδυσή του, αποκαλύπτουν τα Paradise Papers. "Ο πρίγκιπας Κάρολος σίγουρα δεν επέλεξε ποτέ να μιλήσει για το θέμα, καθώς πρόκειται για επένδυση του Δουκάτου της Κορνουάλης σε μία εταιρεία" ανέφερε εκπρόσωπος του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments