Διεθνή

Έκρηξη στο Σινά: Τουλάχιστον 235 νεκροί και περισσότεροι από 120 τραυματίες (pics & vids)

Έκρηξη στο Σινά: Τουλάχιστον 235 νεκροί και περισσότεροι από 120 τραυματίες (pics & vids)
Λουτρό αίματος έπειτα στην Αίγυπτο, μετά από έκρηξη στο Σινά. Τουλάχιστον 235 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 έχουν τραυματιστεί.

Η έκρηξη στο Σινά σημειώθηκε στο τέμενος αλ-Ράουντα της πόλης Μπιρ αλ Αμπντ στην Αίγυπτο, την ώρα που πιστοί έκαναν την προκαθορισμένη προσευχή της Παρασκευής.

Η δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ, κάνει λόγο για 235 νεκρούς και 125 τραυματίες. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Masry Al Youm, μετά την έκρηξη ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των πανικόβλητων πιστών που εγκατέλειπαν το τέμενος. Στόχος των τρομοκρατών ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που προσεύχονταν στο τέμενος, όπως ανέφεραν δύο αυτόπτες μάρτυρες και μια πηγή ασφαλείας.

Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν ασθενοφόρα να μεταφέρουν θύματα της επίθεσης από το σημείο προς κοντινά νοσοκομεία μετά την επίθεση στο τέμενος Αλ Ράουνταχ στην Μπιρ αλ-Άμπεντ, δυτικά της πόλης Αρίς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία. Το υπουργείο Υγείας μεταδίδει ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ ακόμη και κατά των ασθενοφόρων.

Ο Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση για την εθνική ασφάλεια αμέσως μετά την επίθεση, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Το δίκτυο Al Arabiya καθώς και τοπικές πηγές ανέφεραν ότι κάποιοι από τους πιστούς ήταν οπαδοί της μυστικής αίρεσης σούφι, τους οποίους οι σκληροπυρηνικοί σουνίτες, όπως εκείνοι του ISIS, θεωρούν αποστάτες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται ενάντια του Ισλαμικού Κράτους μετά από εξέγερσή της τρομοκρατικής οργάνωσης στο βόρειο Σινά, με τους μαχητές του ΙΚ να έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες μετά την εντατικοποίηση των συγκρούσεων τα τελευταία τρία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας βρίσκονται την τελευταία τριετία αντιμέτωπες με συχνές επιθέσεις από μαχητές του ISIS. Η σημερινή είναι η φονικότερη επίθεση που εξαπέλυσε η τρομοκρατική οργάνωση στη χερσόνησο του Σινά από την εμφάνισή της στην περιοχή.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments