Πολιτική

Όταν ο Κυριάκος χάλασε το “οικογενειακό κλίμα”

Όταν ο Κυριάκος χάλασε το “οικογενειακό κλίμα”

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κυριακάτικη εφημερίδα έβγαλε μόλις μια είδηση που κατάφερε να βυθίσει το κόμμα του στην εσωστρέφεια.

Ορθά κοφτά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι αν γίνει πρωθυπουργός δεν πρόκειται να υπουργοποιήσει ή να προσφέρει πολιτειακό αξίωμα στην αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε ότι προσφέρει μια καλή είδηση στο κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που δεν έχει αποφασίσει να στηρίξει το κόμμα του στις εκλογές θεωρώντας ότι κουβαλάει παθογένειες της κλασσικής πολιτικής σκηνής στις οποίες περιλαμβάνεται ασφαλώς και η οικογενειοκρατία. Στην πολιτική είναι προσόν να λύνεις ένα θέμα χωρίς να δημιουργείς στη θέση του περισσότερα. Μπορεί η κοινωνία ευρύτερα να αντιμετώπισε αδιάφορα, ακόμα και θετικά την εξαγγελία Μητσοτάκη. Ο κομματικός μηχανισμός όμως που πρέπει να δουλέψει για την εκλογική νίκη κουμπώθηκε στο άκουσμα της σχετικής εξαγγελίας.

Ένα κόμμα συντηρητικό, μαθημένο να λειτουργεί με πελατειακά δίκτυα και στηριγμένο στις πολιτικές κληρονομιές αντιλήφθηκε τελείως διαφορετικά τον αποκλεισμό της Ντόρας Μπακογιάννη. Κατάλαβε ότι αφού ο αρχηγός αποκλείει την αδερφή του τότε θα κάνει τα ίδια με όλους τους «αχθοφόρους βαρέως ονόματος», όλους τους κληρονόμους πολιτικής ισχύος και πελατείας μέσα στο κόμμα. Ενας αρχηγός που δείχνει ότι δεν υπολογίζει κανέναν σπάζοντας την ισχυρή οικογενειακή παράδοση, επιδιώκει να πολιτευτεί υπεράνω όλων.

Στα αστικά κόμματα παραδοσιακού τύπου οι δημοκρατικές διαδικασίες και η λογοδοσία είναι είδος εν ανεπαρκεία. Η εξουσία είναι υπόθεση του αρχηγού που την μοιράζεται με όσους την έχουν ασκήσει κατά το παρελθόν και του την μεταβίβασαν, τον στηρίζουν ή τον ανέχονται. Συνέδρια και συνεδριάσεις θεσμοθετημένων οργάνων είναι μόνο για να επικυρώνουν αποφάσεις και να δημιουργούν θετικές επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Με την κίνησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να ανατρέψει μία από τις σταθερές της παράταξής του που είναι η κληρονομική μεταβίβασή της εξουσίας. Στο κόμμα ανέχτηκαν το περίφημο μητρώο στελεχών, κατανόησαν την επίδειξη πυγμής απέναντι στο κ. Τραγάκη που το παρατράβηξε προαναγγέλλοντας την μεταβίβαση της βουλευτικής έδρας στον υιό του.

Τώρα, αντιλαμβάνονται ότι ο αρχηγός τους θέλει όταν και αν έρθει η ώρα να κυβερνήσει ερήμην τους χωρίς να δεσμεύεται για την δική τους πολιτική τακτοποίηση.

Έλα όμως που αυτοί κινητοποιούν τους εκλογικούς μηχανισμούς. Αυτοί επιχειρούν να μαζέψουν όσες ψήφους μπορούν περισσότερες για να τις χρησιμοποιήσουν ως πολιτική προίκα.

Τώρα, γιατί να τρέχουν και να ξοδεύονται αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να τους αγνοήσει. Σε ένα κόμμα που έχει περί πολλού τις αξίες της οικογένειας δεν είναι ποτέ δυνατό να εκτιμηθούν οι αδελφοκτόνοι… 

Γιώργος Χελάκης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Γιώργος Χελάκης Ο Γιώργος Χελάκης είναι Έλληνας αθλητικογράφος, γνωστός κυρίως για τις παθιασμένες ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων. Στον ιστότοπο youtube υπάρχουν πολλά βίντεο που τον δείχνουν... εν ώρα δράσης. Αρθρογραφεί για θέματα πολιτικού και αθλητικού περιεχομένου στο pagenews.gr.
Ο Γιώργος Χελάκης είναι Έλληνας αθλητικογράφος, γνωστός κυρίως για τις παθιασμένες ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων. Στον ιστότοπο youtube υπάρχουν πολλά βίντεο που τον δείχνουν… εν ώρα δράσης. Αρθρογραφεί για θέματα πολιτικού και αθλητικού περιεχομένου στο pagenews.gr. Γεννημένος στο χωριό Σελιάνα της Αιγείρας στην Αιγιαλεία στις 11 Ιουλίου 1964, υπήρξε από τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και εκτόξευσαν τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6. Για κάποιο διάστημα στα τέλη της δεκαετίας του 2000 υπήρξε επίσης βασικός χρηματοδότης και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αιγιαλείας, του Παναιγιάλειου. Πέραν της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό, ο Γιώργος Χελάκης είναι γνωστός και για την πολιτική δραστηριότητά του. Ξεκίνησε ως μέλος του ΚΚΕ, αλλά μετά τη διάσπαση του 1991 εντάχθηκε στο Συνασπισμό, στην Κεντρική Επιτροπή του οποίου εξελέγη το 2004. Ως στέλεχος του Συνασπισμού ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2004 και 2007 με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας λαμβάνοντας το υψηλό (για το κόμμα του) ποσοστό 12%. Το ακούτε καθημερινά στο ραδιόφωνο του “Πρώτου Θέματος” και επίσης μπορείτε να τον διαβάζετε στην αθλητική ιστοσελίδα www.to10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο