Πολιτισμός

Οι ταινίες της εβδομάδας (7/12-13/12): Χρυσός φοίνικας, Γούντι Άλεν και το αχρείαστο ριμέικ του “Θησαυρού του Μακαρίτη” (vids)

Οι ταινίες της εβδομάδας (7/12-13/12): Χρυσός φοίνικας, Γούντι Άλεν και το αχρείαστο ριμέικ του “Θησαυρού του Μακαρίτη” (vids)
Ένας επετειακός Χρυσός Φοίνικας με σατιρική διάθεση απέναντι στην Τέχνη στην ταινία "Το τετράγωνο" έρχεται να αντιμετωπίσει έναν κλασικό Γούντι Άλεν, στις ταινίες αυτής της εβδομάδας. Μεγάλος χαμένος ο "Θησαυρός", το χωρίς λόγο ύπαρξης ριμέικ της κλασικής αγαπημένης ελληνικής ταινίας "Ο Θησαυρός του Μακαρίτη".

Από το "Τετράγωνο" του Ρούμπεν Εστλουντ που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και το Wonder Wheel του Γούντι Άλεν, οι νέες ταινίες της εβδομάδας έχουν να επιδείξουν πολυμορφία με δύο ελληνικές παραγωγές στις σκοτεινές αίθουσες. Η μία απογοητεύει (το αχρείαστο ριμέικ του Θησαυρού του μακαρίτη. ο "Θησαυρός") και η άλλη, το Νήμα να προκαλεί δέος καλλιτεχνικής ευφυίας.

Το τετράγωνοH ταινία του Ρούμπεν Εστλουντ που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο 70ό Φεστιβάλ Καννών είναι μία μια αιχμηρά αστεία σάτιρα του κόσμου της Τέχνης, με ξεκαρδιστικές και ευφυείς στιγμές κοινωνικής παρατήρησης.

Ο ευφυής και ωραίος Christian είναι καταξιωμένος επιμελητής σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. Διαζευγμένος και αφοσιωμένος πατέρας δύο παιδιών, οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο και υποστηρίζει κοινωφελείς οργανισμούς. Η επόμενη έκθεση που επιμελείται, με τίτλο The Square, είναι μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Η ομάδα δημοσίων σχέσεων του μουσείου έχει δημιουργήσει μια αναπάντεχη καμπάνια για το The Square. Η ανταπόκριση είναι υπερβολική οπότε και ο Christian, αλλά και το ίδιο το μουσείο, οδηγούνται σε υπαρξιακή κρίση.

Παραγωγή: Ερίκ Χέμεντορφ, Φιλίπ ΜπομπέρΣκηνοθεσία: Ρούμπεν ΕστλουντΣενάριο: Ρούμπεν ΕστλουντΦωτογραφία: Φρέντρικ ΒένζελΜοντάζ: Ρούμπεν Εστλουντ, Γιάκομπ Σέχερ ΣλούσινγκερΠρωταγωνιστούν: Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Τέρι ΝοτάριΔιάρκεια: 142 λεπτάΔιανομή: Feelgood Entertainment

Wonder WheelΟ Γούντι Aλεν επιστρέφει στα μοτίβα του κλασικού αμερικανικού θεάτρου με ανάμικτα αποτελέσματα. Εξάλλου τον Γούντι Άλεν ή τον αγαπάς ή τον μισείς.

Αγάπη και προδοσία, φιλοδοξία και κατάρρευση, γκρεμισμένα όνειρα και απελπισία συνθέτουν ένα φλογερό δράμα σε ένα φωτογραφικό σκηνικό στο θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Τέσσερις άνθρωποι διασταυρώνονται τη δεκαετία του ‘50 εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό, θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη. Η Τζίνι είναι μία μελαγχολική, συναισθηματικά ασταθής, πρώην ηθοποιός, που πλέον εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο θαλασσινών. 

Ο Χάμπτι είναι ο άξεστος χειριστής του Καρουζέλ του πάρκου και σύζυγος της Τζίνι. Ο Μίκι, είναι ένας όμορφος, νεαρός ναυαγοσώστης, που ονειρεύεται να γίνει θεατρικός συγγραφέας και ενσαρκώνει όλες τις χαμένες ελπίδες, και η Καρολίνα είναι η αποξενωμένη κόρη του Χάμπτι, η οποία κρύβεται από τους γκάνγκστερ, στο σπίτι του πατέρα της.

Παραγωγή: Λέτι Αρονσον, Εντουαρντ Γουόλσον, Ερικα ΑρονσονΣκηνοθεσία: Γούντι ΑλενΣενάριο: Γούντι ΑλενΦωτογραφία: Βιτόριο ΣτοράροΜοντάζ: Αλισα ΛέπεσελτερΠρωταγωνιστούν: Τζιμ Μπελούσι, Τζούνο Τεμπλ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Κέιτ ΓουίνσλετΔιάρκεια: 101 λεπτάΔιανομή: Odeon

Νήμα

Ο The Boy σκηνοθετεί μια απόλυτα κόκκινη, θαρραλέα, εγκεφαλική και, κατά στιγμές, υπέροχα τρυφερή ταινία που ταράζει τα ελληνικά κινηματογραφικά δρώμενα. Το «Νήμα» είναι ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, με κοινό παρονομαστή τη μνήμη, τη βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. 

Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω, μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση.

Παραγωγή: Ελένη Μπερντέ

Σκηνοθεσία: The BoyΣενάριο: The BoyΦωτογραφία: Σίμος ΣαρκετζήςΜοντάζ: Πάνος ΒουτσαράςΜουσική: Felizol, The BoyΠρωταγωνιστούν: Σοφία ΚόκκαληΔιάρκεια: 94 λεπτάΔιανομή: Weird Wave

Η Ζούγκλα

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ προσπαθεί να πείσε σε μία αληθινή ιστορία επιβίωσης στα βάθη του Αμαζονίου. Θαρραλέα ερμηνεία που πασχίζει να δώσει ζωή σε μια διαδικαστική, ανέμπνευστη αφήγηση. Μία ιστορία επιβίωσης, βασισμένη στο διεθνές Best-Seller του Yossi Ghinsberg εκτυλίσσεται όταν τέσσερις ταξιδιώτες ξεκινούν ένα ταξίδι στη καρδιά του δάσους του Αμαζονίου. Όμως αυτό που ξεκινάει σαν μια ονειρεμένη περιπέτεια εξελίσσεται σε απόλυτο εφιάλτη.

Παραγωγή: Τοντ Φέλμαν, Μάικ Γκαμπράβι, Γκάρι Χάμιλτον, Μαρκ Λάζαρους, Ντάνα Λάστιγκ, Γκρεγκ ΜακΛινΣκηνοθεσία: Γκρεγκ ΜακΛινΣενάριο: Τζάστιν ΜόνζοΦωτογραφία: Στέφαν ΝτούσκιοΜοντάζ: Σον ΛαχίΜουσική: Τζόνι ΚλίμεκΠρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Αλεξ Ράσελ, Τόμας Κρέτσμαν, Γιασμίν ΚασίμΔιάρκεια: 115 λεπτάΔιανομή: Spentzos Films

Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός ΕλέγχουΑνέμπνευστη wanna be χριστουγεννιάτικη ταινία με μαμάδες σε ρόλους χωρίς λόγο ύπαρξης. Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, βλέπουμε τις ηρωίδες μας, Έιμι, Κίκι και Κάρλα να προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. 

Το «Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου» ακολουθεί τις τρεις παραγνωρισμένες και υπερφορτωμένες γυναίκες/ μαμάδες, να επαναστατούν ενάντια στις προκλήσεις και τις προσδοκίες του αντίστοιχου Τσάμπιονς Λιγκ των μαμάδων: των Χριστουγέννων. Κι αν η δημιουργία των τέλειων γιορτών για τις οικογένειές τους δεν ήταν αρκετά δύσκολη δουλειά, τώρα θα πρέπει να κάνουν όλα αυτά, ενόσω φιλοξενούν τις δικές τους μαμάδες!

Παραγωγή: Σούζαν ΤοντΣκηνοθεσία: Τζον Λούκας, Σκοτ ΜουρΣενάριο: Τζον Λούκας, Σκοτ ΜουρΦωτογραφία: Μίτσελ ΑμουντσενΜοντάζ: Τζέιμς ΤόμαςΜουσική: Κρίστοφερ ΛένερτζΠρωταγωνιστούν: Μίλα Κούνις. Κάθριν Χαν, Κρίστεν Μπελ, Σούζαν Σάραντον, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζέι Ερνάντες, Σέριλ Χάινς, Τζέιμς ΤόμαςΔιάρκεια: 104 λεπτάΔιανομή: Odeon

Ο ΘησαυρόςΑχρείαστο ριμέικ του «Θησαυρού του Μακαρίτη» από τον ειδικό στα ριμέικ-αρπαχτές Στράτο Μαρκίδη. Όλα κομμένα και ραμμένα στο κατά τ’ άλλα εξαιρετικό θεατρικό έργο «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη» των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη.

Η – προσφάτως – χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη, μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης. Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, την Λουκία, σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό. Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο.

Σκηνοθεσία: Στράτος ΜαρκίδηςΣενάριο: Δημήτρης ΑποστόλουΦωτογραφία: Βασίλης ΚαπούλαςΜοντάζ: Κοσμάς ΦιλιούσηςΜουσική: Χρήστος ΠαπαδόπουλοςΠρωταγωνιστούν: Παύλος Χαϊκάλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Φαίη Ξυλά, Μιχάλης Μαρίνος, Λευτέρης Ελευθερίου, Σοφία Μουτίδου, Δωροθέα Μερκούρη, Μάγδα Πένσου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Στικούδη, Σπύρος ΦωΔιάρκεια: 100 λεπτάΔιανομή: Tanweer

Εγώ, ο ΚολοκυθάκηςΣκληρό, ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αφάνταστα τρυφερό και συγκινητικό, η ταινία κινουμένων σχεδίων "Εγώ ο Κολοκυθάκης" αναλαμβάνει να αποκαταστήσει την πίστη μας στην καλοσύνη των άλλων. «Εγώ, ο Κολοκυθάκης» είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Κλοντ Μπαρά, γυρισμένη με την τεχνική του stop-motion, και βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ζιλ Παρί.

Ο Κολοκυθάκης μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο από τον ευγενικό αστυνομικό, Ρέιμοντ. Παλεύει να βρει τη θέση του σε αυτό το παράξενο και συχνά εχθρικό περιβάλλον. Με τη βοήθεια του Ρέιμοντ και των νέων του φίλων όμως, ο Κολοκυθάκης θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη και μια νέα οικογένεια, όλη δική του.

Παραγωγή: Αρμελί Γκλορενέκ, Ερίκ Ζακό, Μαρκ ΜπονίΣκηνοθεσία: Κλοντ ΜπαράΣενάριο: Σελίν Σιαμά, Κλοντ Μπαρά, Ζερμάνο Ζούλο, Μόργκαν ΝαβάροΦωτογραφία: Νταβίντ ΤουτβουάΜοντάζ: Βαλεντίν ΡοτέλιΜουσική: Σόφι ΧάνγκερΜε τις φωνές των: (με τις φωνές των) Εβελίνα Αραπίδη, Κωνσταντίνου Κακανά, Σοφία Καψαμπέλη, Ελευθερία Μεταξά, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Ποίμη Πέτρου, Ιφιγένεια Στάικου, Διονυσία Τσιτιρίδου, Γιάννη ΥφαντήΔιάρκεια: 65 λεπτάΔιανομή: Seven Films

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments