Οικονομία

Γιώργος Χουλιαράκης: Η υπεραπόδοση του 2017 οφείλεται αποκλειστικά στην απόδοση του ΕΦΚΑ

Γιώργος Χουλιαράκης: Η υπεραπόδοση του 2017 οφείλεται αποκλειστικά στην απόδοση του ΕΦΚΑ
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στη Βουλή, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η υπεραπόδοση του 2017 οφείλεται στην υπερφορολόγηση και στη δημιουργία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, τονίζοντας ότι οφείλεται αποκλειστικά στην υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ.

Και οι τρεις προϋπολογισμοί που κατέθεσε αυτή η κυβέρνηση, έπιασαν τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, υπογράμμισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατά τη συζήτηση του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2018.

Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η υπεραπόδοση του 2017 οφείλεται στην υπερφορολόγηση και στη δημιουργία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, τονίζοντας ότι οφείλεται αποκλειστικά στην υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ. 

Τα φορολογικά έσοδα του 2017 ήταν κάτω από τον στόχο. Η υπεραπόδοση οφείλεται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά στην απόδοση του ΕΦΚΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο ίδιος δε σημείωσε ότι «κάθε προϋπολογισμός θέτει έναν μόνο στόχο. Τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων. Οι εκτελέσεις των προϋπολογισμών του 2015-16-17 έπιασαν τον στόχο τους για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία. Για την ανάπτυξη, ο προϋπολογισμός κάνει προβλέψεις δεν βάζει στόχους».

Ωστόσο, η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Ευλείδης Τσακαλώτος στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής στις 2.11.2017. Τότε ο υπουργός Οικονομικών είχε παραδεχθεί πως «Η υπεραπόδοση δεν είναι όλη από την υπερφορολογία αλλά ένα μεγάλο κομμάτι έρχεται από άλλα σημεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments