Ελλάδα

Μετρό – Ηλεκτρικός: Τέρμα οι σεκιούριτι – Στα “χέρια” αστυνομικών η φύλαξη των σταθμών (pics)

Μετρό – Ηλεκτρικός: Τέρμα οι σεκιούριτι – Στα “χέρια” αστυνομικών η φύλαξη των σταθμών (pics)
Το υπουργείο Μεταφορών έκανε γνωστό ότι από την νέα χρονιά η φύλαξη των σταθμών σε Mετρό και ηλεκτρικό θα γίνεται από αστυνομικούς και όχι από ιδιωτικές εταιρείες.

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο φύλαξης των σταθμών στο Μετρό αλλά και τον Ηλεκτρικό ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών καθώς σύμφωνα με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη από το 2018 την φύλαξη των σταθμών θα αναλάβουν 200 αστυνομικοί και όχι οι εταιρείες σεκιούριτι. 

Με τον τρόπο αυτό, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών θα αντιμετωπίζονται επί τόπου ποινικά αδικήματα όπως κλοπές μέσα στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό αλλά και οι καταστροφές μηχανημάτων.

Την αποχώρηση μάλιστα των εταιρειών security από τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2018. Πρόκειται για κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, η οποία προβλέπει ότι 200 αστυνομικοί θα έχουν στο εξής αποκλειστικό αντικείμενο τη φύλαξη των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς.

Αιτία για την αλλαγή στάσης ήταν οι συνεχείς επιθέσεις το τελευταίο διάστημα από κουκουλοφόρους με στόχο τα ακυρωτικά μηχανήματα των σταθμών, όπως αυτή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Και οι δύο υπουργοί μάλιστα αφήνουν σαφείς αιχμές για τον τρόπο φύλαξης από τις εταιρείες σεκιούριτι, λέγοντας ότι δεν κοιτούσαν ούτε τις κάμερες των σταθμών για να δουν τι συμβαίνει στις αποβάθρες. 

Από το υπουργείο Μεταφορών λένε, μάλιστα, ότι εκτός από τις ομάδες αναρχικών που λόγω ιδεολογίας, καταστρέφουν ακυρωτικά μηχανήματα, υπάρχουν και κάποιοι που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση κάνοντας ειδική αναφορά στον πρόσφατο εμπρησμό του κέντρου του ΟΑΣΑ στην Καλλιθέα όπου πραγματοποιούνταν μαζική έκδοση προσωποποιημένων καρτών εξηγώντας ότι είναι εμπρησμός, καθώς έσπασαν το τζάμια και πέταξαν στουπιά. 

Να σημειωθεί, ότι για τη φύλαξη σταθμών και αμαξοστασίων, απασχολούνται σήμερα περίπου 240 ιδιωτικοί φύλακες εταιρειών security που κοστίζουν ετησίως περίπου 4 εκατ. ευρώ. Η ίδια εξαγγελία είχε γίνει και περίπου πριν από έναν χρόνο. Ωστόσο, ποτέ δεν ίσχυσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments