Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: “Καταβροχθίζει” χυμό από τη Φουκουσίμα για να αποδείξει ότι δεν περιέχει πυρηνικά (vid)

Μπόρις Τζόνσον: “Καταβροχθίζει” χυμό από τη Φουκουσίμα για να αποδείξει ότι δεν περιέχει πυρηνικά (vid)
Έναν αρκετά παραστατικό τρόπο βρήκε ο Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να αποδείξει ότι προϊόντα από τη Φουκουσίμα είναι ασφαλή προς κατανάλωση και δεν περιέχουν χημικά.

Με τον επιφώνημα «Γιαμ» ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δείχνει να απολαμβάνει τον χυμό ροδάκινο από την Φουκουσίμα, ένα δώρο από την περιοχή στην Ιαπωνία όπου έγινε το ατύχημα στον πυρηνικό αντιδραστήρα πριν από 7 χρόνια.

Το στιγμιότυπο απαθανάτισε στο κινητό της τηλέφωνο η ομόλογός του από την Ιαπωνία Τόρο Κόνο, θέλοντας να δείξει ότι τρόφιμα και ροφήματα από την Φουκουσίμα είναι πλέον ασφαλή προς κατανάλωση και δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας για τον άνθρωπο.

Αν και ορισμένες χώρες δεν αποδέχονται ακόμα στην αγορά τους προϊόντα από την περιοχή, όπου τα ροδάκινα αποτελούν κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να ελαφρύνει τους περιορισμούς στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων και ειδών αλιείας από την Φουκουσίμα.

Περισσότερες από τις μισές από τις 50 και πλέον χώρες που έχουν επιβάλει παρόμοια μέτρα κατά των προϊόντων από τη Φουκουσίμα, τα έχουν, πάντως, διατηρήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments