Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Έχουν θράσος Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς
Αλέξης Τσίπρας: Έχουν θράσος Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 20:55 17 Δεκεμβρίου 2017, 20:55

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια παρενθετική αναφορά εξαπέλυσε τα "πυρά" του τόσο στον Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για θράσος ορισμένων, φέρνοντας το παράδειγμα του «πρώην πρωθυπουργού», που «κουνάει το δάχτυλο», ενώ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, «ούτε γιατί έστειλε την οικονομία στα βάθη, ούτε γιατί έστειλε την ανεργία στα ύψη, ούτε γιατί επέβαλε ζούγκλα στα εργασιακά, ούτε γιατί χάιδευε τη Χρυσή Αυγή, ούτε γιατί έκανε την καταστολή καθημερινό φαινόμενο».

Και διερωτήθηκε ο ίδιος γιατί, αφού «τα έκανε τόσο καλά η Νέα Δημοκρατία» και «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις», γιατί τότε ο νυν πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αλλάζει το κόμμα του εκ βάθρων.

Δυτική Αττική: «Σχέδιο αναβάθμισης μίας περιοχής που για δεκαετίες ήταν η πίσω αυλή της πρωτεύουσας»

Καταχειροκρτούμενος από πολίτες, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του διατυπώνοντας τη μεγάλη χαρά του, που βρίσκεται ανάμεσα στους πολίτες της Δυτικής Αττικής.

Που βρίσκεται στην Ελευσίνα των μεγάλων εργατικών και κοινωνικών αγώνων, την Ελευσίνα με τη μακρά παράδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κομμουνιστές δημάρχους (Λεβέντης, Αμπατζόγλου).

Οι πολίτες της Μάνδρας και της Ελευσίνας να μην αισθάνονται κάτοικοι της «πίσω αυλής» της πρωτεύουσας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας nn«Έχουμε το χρέος να είμαστε εδώ με τους κατοίκους της Μάνδρας και της Ελευσίνας», τόνισε στη συνέχεια ο ίδιος.

«Σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος η Δυτική Αττική»

«Η περιοχή της δυτικής Αττικής σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος», υποστήριξε ο πρωθυπουργός. nn«Ήταν και είναι ακόμα το μέρος των φτωχών. Το κρυφό σημείο της περιόδου της ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και το μαλακό υπογάστριο της κρίσης», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Τσίπρα, «στη δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η τοξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια. Αλλά και η μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά».

«Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω»

«Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω στη φαυλότητα που μας οδήγησε στη κρίση», ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του.

Αλλά και σε αυτούς που, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, τα χρόνια της ανάπτυξης λεηλάτησαν όλες τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρες προς όφελος κάποιων λίγων που κέρδισαν πολλά και χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, συνεχίζοντας όμως οι ίδιοι να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά τους αφορολόγητα σε τράπεζες του εξωτερικού.nn«Γιατί έχουνε όνομα οι ένοχοι», συμπλήρωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παραλείψεις και ευθύνες δεν θα μείνουν "ορφανές"»

Αναφερόμενος  στηην τραγωδία της Μάνδρας, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη ζητήσει από το αρμόδιο Σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος να διεξάγουν την έρευνά τους και να θέσουν υπ’ όψιν της κυβέρνησης το πόρισμά τους.

«Και εκεί οι πράξεις, οι παραλήψεις και οι ευθύνες δε θα μείνουν ορφανές, να είσαστε σίγουροι», διαβεβαίωσε το ακροατήριο ο κ. Τσίπρας, που άκουσε με ικανοποίηση τη δέσμευση αυτή.

Ετικέτες: 


2017