Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Φαρμακεία: Άδεια και σε μη φαρμακοποιούς με τροπολογία (pdf)
Φαρμακεία: Άδεια και σε μη φαρμακοποιούς με τροπολογία (pdf) | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 16:08 20 Δεκεμβρίου 2017, 16:08

Αλλαγές φέρνει στον τρόπο λειτουργίας η τροπολογία από το Υπουργείο Υγείας, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή εκτάκτως. Όπως ορίζεται στη συγκεκριμένη τροπολογία: «άδεια φαρμακείου χορηγείται: Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού, σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού και σε συνεταιρισμού».

Σε ποιους χορηγείται η άδεια σύμφωνα με την τροπολογία:

-Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
-Σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
-Σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.

Η άδεια χορηγείται με απόφαση του κατά τόπους Περιφερειάρχη. Ο κάτοχος της άδειας μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας. Με προεδρικό διάταγμα έπειτα από πρόταση του υπουργού Υγείας, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί, η διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια των φαρμακείων είτε ως ατομικών επιχειρήσεων είτε ως εμπορικών εταιρειών οποιασδήποτε μορφής πλην ανωνύμου εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με κοινή Υπουργική Απόφαση τον Μάιο του 2016 επιχειρησε να χορηγήσει άδειες φαρμακείων και σε ιδιώτες, υπό την προϋπόθεση ότι το φαρμακείο θα έχει τη μορφή ΕΠΕ και θα υπάρχει συνέταιρος φαρμακοποιός με μερίδιο 20% ωστόσο η απόφαση ακυρώθηκε από το ΣτΕ τον περασμένο Ιούλιο.

Δείτε την τροπολογία

Ετικέτες: 


2017