Οικονομία

ΔΕΗ: Τον Ιούνιο η προκήρυξη για τις λιγνιτικές μονάδες

ΔΕΗ: Τον Ιούνιο η προκήρυξη για τις λιγνιτικές μονάδες
Τον Ιούνιο του 2018 αναμένεται η προκήρυξη για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Τον Ιούνιο αναμένεται η προκήρυξη για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ , σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταρείας, Μανόλης Παναγιωτάκης, σε εκδήλωση για την υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ωστόσο,πρέπει να επιλυθεί σειρά εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τις άδειες των μονάδων και των ορυχείων, με το καθεστώς του ορυχείου της Βεύης Φλώρινας που έχει ανακοινωθεί ότι θα επαναπροκηρυχθεί αλλά και με τον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό που θα καταδείξει το ποσοστό συμμετοχής του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή τα επόμενα χρόνια και θα προσδιορίσει έτσι έμμεσα τα μερίδια στο καλάθι της ενέργειας.

Από την άλλη, άνθρωποι της ΡΑΕ, δείχνουν ότι είναι απαραίτητη για την ασφάλεια εφοδιασμού, η παράταση ζωής του λιγνιτικού σταθμού στο Αμύνταιο, η οποία ωστόσο προϋποθέτει την περιβαλλοντική του αναβάθμιση με κόστος περί τα 100 εκατ. ευρώ. Επένδυση για την οποία η ΔΕΗ επιδιώκει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τρίτου επενδυτή.

Η ΔΕΗ σημείωσε επίσης ότι τα «σενάρια» που έχει εξετάσει η επιχείρηση δείχνουν πως η επένδυση στις λιγνιτικές μονάδες είναι αρκετά κερδοφόρα, ακόμη και αν οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα φτάνουν τα 30 ευρώ ανά τόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments