Πολιτική

Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών από τα κόμματα

Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών από τα κόμματα
Θέση για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών παίρνουν τα πολιτικά κόμματα, τα οποία καταδικάζουν το τρομοκρατικό χτύπημα επισημαίνοντας ότι "τέτοια χτυπήματα στρώνουν το έδαφος σε εξτρεμιστές" και "τροφοδοτούν την τρομολαγνεία".

Τη βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών καταδίκασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας του, «καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών. Πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Οι δημοκρατίες ωστόσο δεν τρομοκρατούνται ούτε από σφαίρες, ούτε από βόμβες, ούτε από κουκούλες».

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στο Εφετείο

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του: "Είναι απερίφραστη η καταδίκη μας για την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο. Τέτοιες ενέργειες, που αντικειμενικά τροφοδοτούν την τρομολαγνεία και την ατζέντα της καταστο".

Στο Εφετείο μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Ήρθα εδώ για να επαναλάβω το αυτονόητο. Κάθε επίθεση στη Δικαιοσύνη είναι επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία μας. Η Δικαιοσύνη όμως δεν επιτρέπεται να λειτουργεί σε συνθήκες φόβου, ούτε σε συνθήκες θεσμικής υποβάθμισης", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από επίσκεψή του στο Εφετείο και προσέθεσε:

"Πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να μην περιοριστούμε μόνο στην αυτονόητη καταδίκη μιας τρομοκρατικής πράξης. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι, ώστε να θωρακίσουμε τους θεσμούς μας και να εξασφαλίσουμε ότι η Δημοκρατία μας θα λειτουργεί ομαλά προς όφελος όλων".

Ποτάμι: Η καταδίκη είναι αυτονόητη από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις

H καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Εφετείο Αθηνών είναι αυτονόητη από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Η Ελλάδα δυστυχώς είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με εγχώρια τρομοκρατία και πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξάρθρωσή της» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού. 

«Παράλληλα όμως, πρέπει να ενισχυθεί η θεσμική λειτουργία και να γίνεται σεβαστή η διάκριση των εξουσιών. Οι επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη οδηγούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ανεξαρτήτως προθέσεων στρώνουν το έδαφος σε εξτρεμιστές» συμπληρώνεται σχετικά.

ΚΚΕ: Νερό στον μύλο όσων θέλουν να επιβάλουν κλίμα εκφοβισμού

Το ΚΚΕ καταδικάζει «τη βομβιστική επίθεση και τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φρουρού του κτιρίου, στο Εφετείο Αθηνών» και σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «τέτοιες ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν ‘νερό στο μύλο’ όσων θέλουν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments