Αυτοδιοίκηση

Δήμος Θερμαϊκού: Σεμινάριο επαγγελματικής κατάρτισης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Δήμος Θερμαϊκού: Σεμινάριο επαγγελματικής κατάρτισης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες
Τα σεμινάρια που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού, είναι συνολικής διάρκειας 8 μηνών, ενώ οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα.

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των πιστοποιημένων βιωματικών σεμιναρίων επαγγελματικής εκπαίδευσης ΑΜΕΑ, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ», στην οποία έχει ανατεθεί η παροχή υπηρεσιών για την οργάνωση της δράσης.

Τα σεμινάρια, που απευθύνονται σε άτομα άνω των 18 ετών, είναι συνολικής διάρκειας 8 μηνών, ενώ οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα στο νέο χώρο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ «ΑΝΑΤΟΛΗ», στην οδό Αγ. Αρτεμισίου (περιοχή Αγ. Σπυρίδωνα) στην Επανομή. 

Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων έχει αναλάβει η κα. Κατερίνα Φίλη, Ειδική Παιδαγωγός – Ψυχολόγος.Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη συνάντηση, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, μην παραλείποντας να επισημάνει τη σπουδαιότητα του εκπαιδευτικού εγχειρήματος που ξεκίνησε, «τόσο για τα ίδια τα άτομα, που παρακολουθούν τα σεμινάρια και αποκομίζουν οφέλη, όπως κοινωνική ένταξη, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, καλλιέργεια δημιουργικού πνεύματος, ελπίδα και χαρά για τη ζωή, όσο και για το Δήμο Θερμαϊκού και την κοινωνία γενικότερα, που κατ’ ουσίαν, θέτει με αυτή τη δράση τις βάσεις για ένα σύγχρονο πλαίσιο εκπαίδευσης των ΑΜΕΑ».

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και συμμετοχή στα σεμινάρια : 6998760432 κα. Κουρούπη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments