Αυτοδιοίκηση

Ανατολική Αττική: Τρία νέα έργα σε δήμους από την Περιφέρεια Αττικής

Ανατολική Αττική: Τρία νέα έργα σε δήμους από την Περιφέρεια Αττικής
Τρία νέα έργα για δήμους της Ανατολικής Αττικής από την Περιφέρεια Αττικής.

Τρία σημαντικά έργα στην ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στους δήμους Μαρκοπούλου Μεσογαίας και Παλλήνης, σχετικά με αθλητικές εγκαταστάσεις και οδοποιία συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Ειδικότερα για τον δήμο Παλλήνης εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι σχεδίου προγραμματικής σύμβασης στο έργο: Συντηρήσεις αναβάθμισης και παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας αθλητικών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 1.670.000 ευρώ και αφορά στην αναβάθμιση τριών αθλητικών κέντρων στην Ενότητα Γέρακα. 

Συγκεκριμένα: 

– στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και τα οκτώ ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ, – στο κολυμβητήριο και τα τέσσερα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και τένις και – στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και τα δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ.

Σκοπός των παρεμβάσεων, με τη συμπλήρωση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων για την λειτουργική, οικονομική και ασφαλή χρήση τους, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού του δήμου. 

Για τον δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας εγκρίθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα έργα:

-«Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων περιοχής Πόρτο Ράφτη» συνολικού προϋπολογισμού 1.026.720 ευρώ. Σκοπός είναι η συντήρηση του οδοστρώματος βασικών οδικών αρτηριών με προβλεπόμενες εργασίες που αφορούν σε καθαιρέσεις υφιστάμενων στοιχείων κατασκευών, χωματουργικά, αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης, αποκατάσταση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, τοποθέτηση οριζόντιας σήμανσης. 

-«Ανακατασκευή στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου» συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ (με ΦΠΑ) ώστε να κατασκευαστούν έξι λωρίδες αγωνισμάτων δρόμων και ταχυτήτων και μια λωρίδας ασφαλείας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της απαιτήσεις της FIFA και της IAAF.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments