Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Κρήτη: Μελέτη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, μετά από τα δεκάδες δυστυχήματα
Κρήτη: Μελέτη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, μετά από τα δεκάδες δυστυχήματα | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Ιανουαρίου 2018, 14:07 10 Ιανουαρίου 2018, 14:07

Η υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης οδικής ασφάλειας του Βόρειου Οδικού Άξονα στην Κρήτη θα γίνει αύριο. 

Η μελέτη ανατέθηκε με ανοικτό διαγωνισμό στην ένωση οικονομικών φορέων «Ωμέγα Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Τ.Ε» και «Εμβέλεια – Σύμβουλοι Γεωτεχνικοί Μηχανικοί Α.Ε».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση επί μέρους μελετών κατά τμήματα στον ΒΟΑΚ με ιεράρχηση προτεραιοτήτων για τη λήψη άμεσων μέτρων βελτίωσης οδικής ασφάλειας, όπως διορθώσεις – συμπληρώσεις σήμανσης – ασφάλισης, αντιολισθηρά οδοστρώματα κυκλοφορίας, κλαδοκοπές, αναθεωρήσεων ορίων ταχύτητας κατά τμήματα, διορθώσεων επικλίσεων οδοστρωμάτων απορροών ομβρίων υδάτων, αποκαταστάσεις ευστάθειας πρανών.

Ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται συνολικά στους δώδεκα μήνες με τμηματική παράδοση των άμεσων μέτρων οδικής ασφάλειας σε έξι μήνες. 

Οι εργασίες που θα προκύψουν από την εκπόνηση της μελέτης αυτής θα προταθούν για υλοποίηση με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος της οδικής ασφάλειας του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΚ Φώτη Καζάση και εκπροσώπων των αναδόχων, παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Ετικέτες: 


2018