Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Ανδρέας Νεφελούδης: Το ΠΑΜΕ αντιγράφει τον Ρουβίκωνα
Ανδρέας Νεφελούδης: Το ΠΑΜΕ αντιγράφει τον Ρουβίκωνα | Pagenews.gr
Pagenews Team

Επίθεση στο ΠΑΜΕ, με αφορμή την εισβολή μελών του χθες στο υπουργείο Εργασίας, εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, τονίζοντας μάλιστα ότι αντιγράφουν τον Ρουβίκωνα. 

Ο Ανδρεάς Νεφελούδης σχολιάζοντας τις αλλαγές που προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, επεσήμανε ότι «Είναι μία ρύθμιση η οποία αναρρυθμίζει ουσιαστικά το θέμα των αποφάσεων που πρέπει να παίρνονται για την απεργία. Ήταν μία αναγκαία μίνιμουμ υποχώρηση δική μας. Δεν είναι τίποτα το ουσιαστικό αυτό το οποίο συμβαίνει με την απεργία.

Δεν είναι μείζονος σημασίας αλλαγή, γιατί δεν αφορά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία» ανέφερε ο κ. Νεφελούδης, μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» και στον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τη χθεσινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τη ως «έκφραση πολιτικής αλητείας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «με λοστάρια, τραμπουκισμούς, μπούλινγκ απέναντι στην υπουργό και με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων… αυτό δεν έχει σχέση με συνδικαλισμό αλλά με πολιτική αλητεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους για να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαφωνίας».

Ετικέτες: 
2018