Πολιτισμός

Miss Julia: Το www.pagenews.gr στην επίσημη πρεμιέρα (pics & vid)

Miss Julia: Το www.pagenews.gr στην επίσημη πρεμιέρα (pics & vid)
Βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Miss Julia» στο Θέατρο ΠΚ.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Miss Julia» στο Θέατρο ΠΚ, σε σκηνοθεσία του Εμμάνουελ Μανιού και μετάφραση της Δήμητρας Ζακυνθηνού. Πολλοί δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, άνθρωποι της τέχνης και του θεάτρου έδωσαν το παρόν και χειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές Έλενα Θωμοπούλου, Νικόλα Μακρή και Βαλίσια Βύζα, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στην σκηνή. 

Γράφει η Έπη Τρίμη 

Αιχμηρές ατάκες, ρομαντισμός και ουτοπία, ξετυλίχτηκαν στη σκηνή μέσα από τις δυνατές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, προσφέροντας στο κοινό, προβληματισμό και συγκίνηση, ταξιδεύοντας το στο 1950 ανάμεσα σε έργα τέχνης και ρετρό μουσικές.

Το “Miss Julia”, το κλασικό και διαχρονικό έργο του Στρίντμπεργκ, αναγεννιέται σε μία έπαυλη στην αγγλική εξοχή του 1950. Η Τζούλια και ο Ζαν, καταδικασμένα διχασμένοι, ζουν την ιστορία τους με πάθος και ουτοπισμό και μας παρουσιάζουν την πάλη των τάξεων, την μάχη των φύλων, και τις ακλόνητες ηθικές αξίες με επίκαιρο τρόπο.

Τα υπέροχα έργα 8 Ελληνίδων ζωγράφων με την επιμέλεια της ζωγράφου Ιωάννας Καφίδα, πλαισιώνουν το σκηνικό κάθε παράστασης καλώντας μας σε μια διπλή ανάγνωση του έργου. Την παραγωγή της παράστασης επιμελείται η AbyssΟn Productions και η Γεωργία Σαραντοπούλου. 

Τι πραγματεύεται: Την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων. Το κλασικό αυτό έργο, είναι πιο διαχρονικό από ποτέ. Αναγεννιέται σε μία έπαυλη, στα υπόγεια του υπηρετικού προσωπικού, ανάμεσα σε έργα τέχνης και ρετρό μουσικές του 1950. Στην οικογενειακή έπαυλη, στην αγγλική εξοχή, η δεσποινίς Τζούλια φλερτάρει με τη φωτιά και προκαλεί τον υπηρέτη Ζαν σε ένα παιχνίδι ρόλων και αποκαλύψεων. Η Τζούλια και ο Ζαν, καταδικασμένα διχασμένοι, ζουν την ιστορία τους με πάθος και ουτοπισμό γνωρίζοντας ότι το πρωινό φως θα φέρει την αλήθεια.

Κριτική: Δεν υπήρχε στιγμή σ΄ όλη τη διάρκεια του έργου που να μην ήταν απλά υπέροχη. Οι δε πίνακες που κοσμούν τη σκηνή, είναι εντυπωσιακοί. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι γίνεται εβδομαδιαία ανανέωση του θέματος των εικαστικών συνθέσεων, έτσι ώστε να παρουσιάζονται έργα διαφόρων ελληνίδων καλλιτεχνών.

Ταυτότητα της παράστασης: 

Συντελεστές: Μετάφραση – Απόδοση: Δήμητρα Ζακυνθηνού Σκηνοθεσία –Σκηνικά: Εμμάνουελ ΜανιόςΦωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος Κοστούμια: Τάνια Χριστοφοράτου, Βασιλική Μαυρίδη & Kathy HeyndelsΜουσική επιμέλεια: Cave Sonic Studio Επιμελήτρια Εκθέσεων: Ιωάννα ΚαφίδαΒοηθός Σκηνοθέτη: Ευριπίδης Νιάκαρης Βοηθός Σκηνογράφου: Χριστίνα Μπαρτά Υπεύθυνη Social Media: Φιλίτσα Αρβανίτη

Ερμηνεύουν:Τζούλια: Έλενα Θωμοπούλου Ζαν: Νικόλας Μακρής Κριστίν: Βαλίσια Βύζα 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΚΚασομούλη 30, Νέος Κόσμος Τ. 210 9011677

Παραστάσεις: Σάββατο (21:30) και Κυριακή (18:45) μέχρι 04/02.

Περισσότερα