Οικονομία

Eurogroup: Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ παρέδωσε και επίσημα την προεδρία στον Μάριο Σεντένο

Eurogroup: Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ παρέδωσε και επίσημα την προεδρία στον Μάριο Σεντένο
Τέλος εποχής για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup καθώς παρέδωσε την προεδρία στον νέο επικεφαλής Μάριο Σεντένο.

Για να σηματοδοτήσουν την αλλαγή στην ηγεσία του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συνάντησε στο Παρίσι τον Μάριο Σεντένο, όπου βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη.

«Έχουμε ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης, καθιστώντας το κοινό μας νόμισμα πιο ανθεκτικό σε μελλοντικές κρίσεις» σημείωσε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ανάληψη της ηγεσίας του Eurogroup.

«Η ευθύνη μας είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών μας», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα καταβάλλει «κάθε προσπάθεια» για να επιτύχει την «απαραίτητη συναίνεση», ενώ ευχαρίστησε τον Γ. Ντάισελμπλουμ για την «ισχυρή» του ηγεσία «σε μια περίοδο όπου η ζώνη του ευρώ τέθηκε υπό δοκιμή».

Από την πλευρά του ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Η ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα από ό,τι το 2013. Έχουμε οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις χώρες, η ανεργία πέφτει και τα δημόσια οικονομικά είναι πιο υγιή. Έχουν ληφθεί αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης, ιδίως της τραπεζικής ένωσης. Θα ήθελα να ευχηθώ στον κ. Σεντένο ό,τι καλύτερο στο νέο του ρόλο ως προέδρου του Eurogroup».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments