Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο για την όραση των μωρών κατά τους πρώτους μήνες ζωής τους.

Οι περισσότερες έρευνες ισχυρίζονται ότι η όραση ενός μωρού είναι περιορισμένη και ότι βλέπει μόνο φώτα, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο τελικά πώς μας βλέπουν.

Τα περισσότερα νεογέννητα μπορούν να δουν σε απόσταση 30 εκατοστών, δηλαδή μπορούν να διακρίνουν το πρόσωπο της μαμάς τους ενώ θηλάζουν.

Ωστόσο, όσο η απόσταση μεγαλώνει, τόσο πιο θολά βλέπουν. Το οπτικό σύστημα των νεογέννητων χρειάζεται αρκετούς μήνες για να αναπτυχθεί πλήρως.

Δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο μας αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον κόσμο ένα νεογέννητο παιδί από την πρώτη στιγμή που βλέπει το φως μέχρι και τον δωδέκατο μήνα του.

Κώστας Καλλιαντέρης
Κώστας Καλλιαντέρης

Οικονομικός δημοσιογράφος με εμπειρία σε digital media και ανάλυση οικονομικής – πολιτικής επικαιρότητας.