Γεύση

Αλλιώτικη πίτσα με βάση από κουνουπίδι

Αλλιώτικη πίτσα με βάση από κουνουπίδι
Εάν έχετε βαρεθεί την συμβατική πίτσα σας έχουμε μία νέα, αλλιώτικη και σίγουρα πιο υγιεινή πρόταση με βάση από κουνουπίδι.

Αντικαταστήστε το αλεύρι με κουνουπίδι, που είναι και ένα λαχανικό που βρίσκεται σε αφθονία αυτή την εποχή, και ετοιμάστε μία αλλιώτικη πίτσα, που θα σας μείνει αξέχαστη.

Τι χρειαζόμαστε για 3-4 μερίδες

1 κουνουπίδι 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη1/4 μοτσαρέλα τριμμένηΛίγο φρέσκο πιπέριΛίγη ρίγανηΛίγο σκόρδο σε σκόνη1 αυγό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC. Σε μία βάση πίτσας ή σε ένα ταψάκι απλώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια και το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για 6-7 λεπτά.

Στη συνέχεια, περνάμε το βρασμένο κουνουπίδι από το μούλτι, το απλώνουμε σε μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το τυλίγουμε στην πετσέτα και το στύβουμε για να αφαιρέσουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται (αυτό γίνεται για να έχουμε μία τραγανή βάση).

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κουνουπίδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του αυγού) και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά.

Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (το οποίο έχουμε ελαφρώς λαδώσει), προσέχοντας να μην είναι η ζύμη ούτε πολύ λεπτή, αλλά ούτε και πολύ χοντρή.

Το ψήνουμε για 12-14 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας. Ξαναβάζουμε την πίτσα στο φούρνο και την ψήνουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments