Διεθνή

Λος Άντζελες: Μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία των selfies

Λος Άντζελες: Μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία των selfies
Την Άνοιξη ανοίγει στο Λος Άντζελες ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία των selfies.

Στη σύγχρονη εποχή των αξεσουάρ για selfies, της εμμονής για δημοσίευση φωτογραφιών και του εθισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα Μουσείο στο Λος Άντζελες επιδιώκει να εξερευνήσει την κουλτούρα των selfies.

Το Museum of Selfies – ένα νέο διαδραστικό μουσείο, αφιερωμένο στην τέχνη της αυτοπροσωπογραφίας ανοίγει τις πύλες του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια τον Απρίλιο.

Το Μουσείο στοχεύει να καταγράψει την 40.000 χρόνων ιστορία της αυτοπροσωπογραφίας και του «φαινομένου της selfie» στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – κατά την οποία λέγεται ότι «φορτώνονται» περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια selfies κάθε μέρα, σύμφωνα με το Μουσείο.

Με τη μελέτη της αυτοπροσωπογραφίας από την εποχή των πορτρέτων των προϊστορικών σπηλαίων μέχρι τη σημερινή εποχή των θανάτων που συνδέονται με selfies το Μουσείο υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο θέασης της ευρέως διαδεδομένης τάσης.

Το Μουσείο των Selfies είναι η δημιουργία του Τόμι Χόντον σχεδιαστή escape rooms (δωματίων απόδρασης) και του Ταΐρ Μαμέντοφ, σεναριογράφου και ηθοποιού, οι οποίοι ήθελαν να διερευνήσουν την ιστορία των selfies και γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να αναπαράγουν εικόνες του εαυτού τους.

Οι επισκέπτες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μπορούν να εξερευνήσουν την προέλευση των selfies μέσα από τον φακό της τέχνης, της ιστορίας, της τεχνολογίας και του πολιτισμού ενώ παράλληλα μπορούν να βγάλουν selfies με τις διαδραστικές εγκαταστάσεις στο Μουσείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments