Πολιτική

Βουλή: Η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης του Κασιδιάρη

Βουλή: Η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης του Κασιδιάρη
H επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει τον Ηλία Κασιδιάρη στην ολομέλεια με το ερώτημα της περικοπής του 1/4 της βουλευτικής του αποζημιώσης.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, μομφή προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και την επιβολή ποινής περικοπής του μισού της βουλευτικής αποζημίωσης του.

Ειδικότερα, προτάθηκε ομόφωνα η περικοπή του ¼ της αποζημίωσης του Κασιδιάρη για τις ύβρεις προς τον Νίκο Κοτζιά και κατά πλειοψηφία (διαφοροποιήθηκε η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων) η περικοπή επιπλέον ¼ της αποζημίωσης για το υβριστικό υπόμνημα.

Αφορμή για την συνεδρίαση και την απόφαση στάθηκε η απόφαση του προέδρου της βουλης να παραπεμφθεί ο κ. Κασιδιάρης στη συγκεκριμένη επιτροπή για το ακροδεξιό παραλήρημα και τις απαράδεκτες φράσεις που είχε διατυπώσει στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής όπου με αφορμή το Σκοπιανό είχε αναφέρει ότι «όταν εμείς έρθουμε στα πράγματα και υπάρχει ένα εθνικό καθεστώς στην Ελλάδα , όλοι αυτοί που προδίδουν θα είναι μόνο για καταναγκαστικά έργα και για να σπάνε πέτρες».

Ο ίδιος αν και κλήθηκε για εξηγήσεις προτίμησε να αποστείλει γραπτό υπόμνημα με το οποίο επιτίθεται και στον κ. Νίκο Βούτση.

Η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «παρών» σε αυτό το θέμα, λέγοντας πως θα έπρεπε να συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση. Σε αυτή την περίπτωση, αν η Ολομέλεια αποφανθεί θετικά, θα υπάρξει περικοπή επιπλέον ¼ της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχασε το ¼ της βουλευτικής του αποζημίωσης μετά την υπόθεση χειροδικίας κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, τον περασμένο Μάιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments