Συνεντεύξεις

Αποκλειστικό: Ο διεθνούς φήμης σταρ του flamenco Antonio Canales μιλά στο www.pagenews.gr

Αποκλειστικό: Ο διεθνούς φήμης σταρ του flamenco Antonio Canales μιλά στο www.pagenews.gr
Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε στο www.pagenews.gr την αποκλειστική συνέντευξη -κατάθεση ψυχής- του διεθνούς φήμης σταρ του flamenco Antonio Canales.

Όσοι αγαπάτε τον πολιτισμό και το flamenco, μείνετε συντονισμένοι στο www.pagenews.gr. Ο Διεθνούς φήμης Antonio Canales ο μεγαλύτερος σταρ του flamenco σήμερα, μια πληθωρική προσωπικότητα που εδώ και τριάντα χρόνια έχει ταυτίσει το όνομά του με το χορό της Ανδαλουσίας θα δώσει μια αποκλειστική συνέντευξη- κατάθεση ψυχής- για τους αναγνώστες μας. 

Γράφει η Έπη Τρίμη

Ο Canales γεννήθηκε το 1961 στη Σεβίλλη. Σπούδασε στο Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας, όπου αναδείχθηκε σολίστ, κι έπειτα μετακόμισε στο Παρίσι. Εκεί εντάχθηκε στην ομάδα χορού της Maguy Marin και συνέπραξε με σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Rudolf Nureyev και η Maya Plisetskaya.

Στη συνέχεια ο Canales διέγραψε μια λαμπρή πορεία, λαμβάνοντας αναρίθμητες διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και δίνοντας παραστάσεις σ’ όλον τον κόσμο. Το 1992 συνέστησε τη δική του ομάδα χορού, ενώ το 1999 ίδρυσε Σχολή, τη Fuerza Latina en Avila. Ο Canales χορογράφησε, με εξαιρετική καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, δικές του παραστάσεις και έργα κατά παραγγελία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ισπανίας, ενώ συμμετείχε, μαζί με άλλους κορυφαίους του flamenco (όπως οι Paco de Lucia, Tomatito και Eva Yerbabuena) στη Biennale Flamenco της Σεβίλλης.

Τα τελευταία χρόνια, ο Canales εργάστηκε στο Guanajuato, στο Μεξικό, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών της μεξικανικής ανεξαρτησίας. Επίσης, δίδαξε στο Θέατρο της Μαδρίτης, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Θερβάντες και συνεχίζει να εμφανίζεται ως χορογράφος και χορευτής σε πολλές ευρωπαϊκές και αμερικάνικες πρωτεύουσες. 

Στην Αθήνα θα τον απολαύσουμε από σήμερα στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Flamenco Puro της Αθήνας που ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο Χυτήριο όπου συνεργάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής με Έλληνες καλλιτέχνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments