Διεθνή

Νετανιάχου: Συζητάμε με τις ΗΠΑ την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη

Νετανιάχου: Συζητάμε με τις ΗΠΑ την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη
Προκλητικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάνοντας λόγο για προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι συζητά εδώ και "κάποιο καιρό" με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ένα σχέδιο για την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπός του.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι συζητά εδώ και "κάποιο καιρό" με την αμερικανική κυβέρνηση ένα σχέδιο για την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπός του.

"Για το θέμα της προσάρτησης, μπορώ να σας πω ότι εδώ και κάποιο διάστημα το συζητώ με τους Αμερικανούς" φέρεται να είπε ο Νετανιάχου μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, του Λικούντ.

Σημειώνεται ότι ο εποικισμός, δηλαδή η οικοδόμηση οικισμών Ισραηλινών πολιτών στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη, θεωρείται παράνομος από τον ΟΗΕ.

Σημειώνεται επίσης, πως εχθές ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του υπερτόνισε την θέληση του για συμφωνία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για την επέκταση των εβραϊκών οικισμών, αν και η κυβέρνησή του είναι πολύ λιγότερο επικριτική του εποικισμού από εκείνην του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα. 

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, που ανήκει στο περιβάλλον του Τραμπ, έχει χρηματοδοτήσει στο παρελθόν σχέδια στους ισραηλινούς οικισμούς. «Οι οικισμοί περιπλέκουν πολύ την κατάσταση και έκαναν πάντα δύσκολες όλες τις συνομιλίες για την ειρήνη άρα πιστεύω πως το Ισραήλ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό με τους οικισμούς», είπε ο Τραμπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments