Οικονομία

Πιέρ Μοσκοβισί: Ήρθε η ώρα να μπει η Ελλάδα σε περίοδο ανάπτυξης

Πιέρ Μοσκοβισί: Ήρθε η ώρα να μπει η Ελλάδα σε περίοδο ανάπτυξης
Ο Πιέρ Μοσκοβισί έδωσε το σύνθημα για καλύτερες μέρες όσον αφορά την Ελλάδα και τα οικονομικά της.

Το μήνυμα ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προ των πυλών στην Ελλάδα δήλωσε ότι θα μεταφέρει στο τραπέζι του Eurogroup, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ευρωομάδας στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε θα εισηγηθεί στους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης πως η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει 99% των προαπαιτουμένων και πως συνεπώς θα πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προ των πυλών.

Παράλληλα το άλλο μήνυμα που τόνισε πως θα μεταφέρει είναι πως θα γίνει το παν, έτσι ώστε στους επόμενους 6 μήνες να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία εξόδου από το πρόγραμμα σταθερότητας έτσι ώστε “να μπούμε σε μια άλλη εποχή ανάπτυξης, ευημερίας, με προσαρμοσμένη εποπτεία και ελάφρυνση χρέους”.

Σεντένο: Πέρασαν 8 έτη και κοιτάμε προς την ολοκλήρωση του προγράμματος

Σε δηλώσεις προέβη ο και ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο λέγοντας πως οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα εξετάσουν την πρόοδο που επετεύχθη στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας πως οι ελληνικές Αρχές έχουν κάνει “εξαιρετική δουλειά” στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια οι ΥΠΟΙΚ θα ακούσουν την αντίστοιχη εισήγηση των θεσμών.

“Πέρασαν 8 έτη και κοιτάμε προς την ολοκλήρωση του προγράμματος” είπε ο Πορτογάλος Πρόεδρος και ολοκλήρωσε χαρακτηρίζοντας την ως “εξαιρετικά νέα”.

Μπρουνό Λεμέρ: Χρειάζεται και άλλη δουλειά

Διαφορετική όψη έχει η ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε πως πρέπει να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης σήμερα, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «δεν είμαστε μακριά από την οριστική ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους».

"Εξετάζουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ολοκληρώσει η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες και πιστεύω πως είναι ένα καλό νέο γιατί δείχνει ότι δεν είμαστε μακριά από την οριστική ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους", συμπλήρωσε επίσης ο Γάλλος Υπουργός, προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες σε αυτό το πλαίσιο.

Αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ ο Μπρούνο Λεμέρ είπε πως πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ του και της Ελλάδας για τα πρωτογενή πλεονάσματα και έπειτα από συνάντηση του με τη Κριστίν Λαγκάρντ ο Γάλλος Υπουργός τόνισε πως υπάρχει μια "καλή συνεννόηση".

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Η δόση θα εκταμιευθεί μόλις ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα

Στο σημερινό Eurogroup θα συζητηθεί η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης η οποία θα ξεκινήσει με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου 2018, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Παράλληλα, θα επαληθευθεί και η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί στα 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, 108 εκ των οποίων έχουν κλείσει.

Τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα (που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το Ελληνικό) είναι τεχνικής φύσης.

Κυβέρνηση και Θεσμοί, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες πηγές, αναμένουν ολοκλήρωσή τους και τυπικά μέσα στο προσεχές διάστημα. Η εκταμίευση της δόσης ακολουθεί αμέσως μετά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments