Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η ιστορία που θα διαβάσεις είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη.

Αν κουράζεσαι επειδή κάθε πρωί ξυπνάς για να πας στη δουλειά σου, σκέψου το πάλι. Αν δεν σου αρέσει που μπαίνεις στο μετρό και στον ηλεκτρικό για να πας στο χώρο εργασίας του, είναι ώρα να αναθεωρήσεις. Αρκεί να διαβάσεις την παρακάτω ιστορία και να δεις το βίντεο.

Πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα 76 ετών. Ζει στη Σιβηρία. τη λένε Λιούμποβ Μορεχόντοβα και κάθε πρωί ξυπνάει στις 5:30, φοράει ένα ζευγάρι skates 1942 και διασχίζει με πατινάζ τη λίμνη Βαϊκάλη, τη βαθύτερη λίμνη του κόσμου, ώστε να πάει και να ελέγξει αν οι αγελάδες της είναι καλά.

Όταν η λίμνη Βαϊκάλη παγώνει οι αγελάδες, της Λιούμποβ Μορεχόντοβα την διασχίζουν και απομακρύνονται και έτσι η ηλικιωμένη αγρότισσα, πρέπει να εμπιστευτεί τα παλιά της skate για να σιγουρευτεί πως τα ζώα είναι καλά.

Τα skate έχουν κατασκευαστεί από τον πατέρα της, ενώ είναι προσαρμοσμένα σε παραδοσιακά ρωσικά μποτάκια Valenki, που κρατούν τα πόδια της 76χρονης ζεστά. Η Μορεχόντοβα έγινε viral όταν κάποιος φίλος της ανήρτησε ένα βίντεο με την ίδια στο Instagram. Από τότε όλα τα ρωσικά δίκτυα θέλουν να καταγράψουν την ιστορία της.

Η άφοβη ηλικιωμένη πατινάρει πάνω από τεράστιες ρωγμές στον πάγο της λίμνης, χωρίς να δίνει την παραμικρή σημασία. «Πάντοτε κάλυπτα μεγάλες αποστάσεις με τα skate» λέει στους Times της Σιβηρίας. «Ξεκίνησα να κάνω πατινάζ στα 7 μου χρόνια. Δεν μου αρέσουν τα σύγχρονα πατίνια, κουνιούνται στον αστράγαλό μου και τα πόδια μου παγώνουν. Τα Valenki είναι πάντα ζεστά».

Η 76χρονη ζει μόνη της στις όχθες της λίμνης από όταν ο σύζυγός της πέθανε το 2011. Ξυπνά κάθε πρωί στις 5:30 για να ταΐσει τις αγελάδες της και να ανάψει τη σόμπα. «Ζούμε μια ευτυχισμένη ζωή εδώ, εγώ και τα ζώα μου. Το καλοκαίρι βλέπω όλους τους συγγενείς και τους χειμώνες είμαι αρκετά πολυάσχολη για να βαρεθώ».

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο