Ελλάδα

Αγωνία για τους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία – Αναβλήθηκε η δίκη τους

Αγωνία για τους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία – Αναβλήθηκε η δίκη τους
Μία ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη στο θρίλερ των Ελλήνων στρατιωτικών είναι το γεγονός πως οι τουρκικές δικαστικές αρχές απέρριψαν την έφεση κατά της προφυλάκισής τους.

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους. 

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μεταφερθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί από την υψίστης ασφαλείας φυλακή, στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

Οι δύο στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής επικοινώνησαν με τις οικογένειες τους και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους για περίπου μια ώρα στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Οι γονείς ζήτησαν και έλαβαν άδεια για να επισκεφτούν τους γιους τους για πρώτη φορά από την περασμένη Πέμπτη οπότε και συνελήφθησαν στα σύνορα κοντά στις Καστανιές. 

Παρέμβαση από τον Νίκο Κοτζιά για το θέμα

Δήλωση για το θέμα της σύλληψης-κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments