Διεθνή

Guardian: Πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος “ατυχήματος” μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

Guardian: Πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος “ατυχήματος” μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, ο κίνδυνος "ατυχήματος" ελλοχεύει μεταξύ της Ελλάδας και της γείτονα χώρας, εκτιμά ειδικός αναλυτής, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο αναλυτής μίλησε στον Guardian για τον κίνδυνο για «ατύχημα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με αφορμή την υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι η απόρριψη του αιτήματος να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες αποτελεί κίνδυνο αναζωπύρωσης των ήδη τεταμένων σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Σημειώνει ότι το περιστατικό αυτό έρχεται στον απόηχο εντάσεων, θυμίζοντας το τελευταίο επεισόδιο στα Ίμια, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του ελληνικού λιμενικού.

Εντάσεις, που προκαλούν ανησυχία διεθνώς, υπογραμμίζει ο Guardian. «Η ατμόσφαιρα του εθνικισμού που έχει φουντώσει στην περιοχή και σίγουρα στην Τουρκία, κάνει πολύ δύσκολη την εκτόνωση των εντάσεων», τόνισε ο Ίαν Λέσερ, αντιπρόεδρος εξωτερικής πολιτικής στο German Marshall Fund, ένα think tank με έδρα τις ΗΠΑ.

«Πάντα υπάρχει κίνδυνος ενός ατυχήματος. Η Ελλάδα και η Τουρκία είχαν διπλωματία που λειτουργούσε πολύ καλά από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Αλλά δυστυχώς η διάθεση- ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος- δυσκολεύει πολύ την Τουρκία να υιοθετήσει μία συμβιβαστική προσέγγιση στις σχέσεις με τους γείτονές της», συμπλήρωσε ο αναλυτής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments