Διεθνή

Ιταλία: Ο πρώτος έγχρωμος γερουσιαστής από τη Λέγκα του Βορρά

Ιταλία: Ο πρώτος έγχρωμος γερουσιαστής από τη Λέγκα του Βορρά
Η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία εκλέγει τον πρώτο έγχρωμο γερουσιαστή.

Ο Τόνι Ιγουόμπι είναι επιχειρηματίας στον τομέα της Πληροφορικής και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής του ακροδεξιού κόμματος στη Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία.

Ο Νιγηριανός Ιγουόμπι, 62 ετών, έγινε μέλος της Λέγκα πριν από 25 χρόνια και πριν λίγο θέλησε να ευχαριστήσει για την εκλογή του τον γραμματέα του κόμματός του, Ματτέο Σαλβίνι.

«Πρόκειται για έναν μεγάλο ηγέτη που επέτρεψε στη Λέγκα να γίνει η πρώτη δύναμη της ιταλικής κεντροδεξιάς. Όσο για μένα, έπειτα από 25 χρόνια μαχών που έδωσα μέσα στην μεγάλη οικογένεια της Λέγκα, σας ανακοινώνω ότι ξεκινά μια ακόμη πρόκληση», έγραψε στο Facebook ο επιχειρηματίας του τομέα της πληροφορικής. 

Παράλληλα, δηλώνει ότι «επιθυμεί μια νόμιμη μετανάστευση, μια μετανάστευση υπό έλεγχο, διότι η Λέγκα δεν είναι κατά των ανθρώπων, αλλά κατά των παράτυπων μεταναστών».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν την αντίφαση ανάμεσα στις ξενοφοβικές θέσεις που έχει εκφράσει, συχνά, το κόμμα του Σαλβίνι, και το ότι είναι η πρώτη δύναμη που εκλέγει έναν μαύρο γερουσιαστή στην Ιταλία. Ο Ιγουόμπι είναι παντρεμένος με Ιταλίδα και αρχικά είχε έρθει στην χώρα για σπουδές. Έχει δυο παιδιά και στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται σχεδόν κάθε απασχόληση: υδραυλικός, οικοδόμος, οδοκαθαριστής, υπάλληλος σε δήμο στην βόρειο Ιταλία, και δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή Σπριάνο.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, υπενθυμίζει, βέβαια, ότι και το Δημοκρατικό Κόμμα, το 2013 είχε εκλέξει έγχρωμη βουλευτίνα, την Σεσίλ Κιέντζε Η οποία, όμως, είχε γίνει στόχος προπηλακισμών και σειράς προσβολών, από στελέχη της Λέγκα, όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments