Γυναίκα

Άλκης Γιαννακάς: Το αγνώριστο (πλέον) “Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη” (pic)

Άλκης Γιαννακάς: Το αγνώριστο (πλέον) “Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη” (pic)
Είχε κάνει πολλές καρδιές να χτυπούν δυνατά και όχι άδικα. Ο Άλκης Γιαννακάς υπήρξε από τους ωραιότερους άνδρες που έβγαλε ποτέ το ελληνικό σινεμά. Ίσως και ο πιο ωραίος.

Σαγηνευτικός, με έμφυτη αγριάδα που καμία δε μπορούσε να του αντισταθεί, ο Άλκης Γιαννακάς υπήρξε από τους ελάχιστους ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά.

Σήμερα, αποφεύγει το δημοσιότητα με κάθε τρόπο. Όχι φωτογραφίες, όχι φώτα, όχι συνεντεύξεις. Συνειδητά. Ακόμα και στις ελάχιστες κοσμικές του εμφανίσεις.

Στα 77 του χρόνια πλέον, ο Άλκης Γιαννακάς δεν θυμίζει όμως τίποτα εκείνον τον άγριο άνδρα στο σελιλόιντ. Το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" μεγάλωσε και είναι πλέον αγνώριστος.

Σύμφωνα με εκμυστηρεύσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός του στην espresso, ο Αλκης Γιαννακάς, ο οποίος μένει κοντά στην πλατεία Αμερικής, βρίσκεται καθημερινά στο Σπίτι του Ηθοποιού, όπου τα πρωινά πίνει το καφεδάκι του και βοηθάει την πρόεδρο του ιδρύματος Άννα Φόνσου να φέρει εις πέρας το σπουδαίο έργο που επιτελείται εκεί. Ο ίδιος, άλλωστε, υπήρξε και ένας εκ των πρώτων υποστηρικτών του ιδρύματος.

Για τον Άλκη Γιαννακά, η σεξοβόμβα της δεκαετίας του ’60 Γκιζέλα Ντάλι (η οποία υπήρξε σύντροφός του για μεγάλο χρονικό διάστημα) είχε πει: «Ήταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου. Ήταν ο ωραιότερος και πιο περιζήτητος άνδρας και ήταν δικός μου. 

Ζήσαμε μια σχέση πάθους». Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Ο Παρθένος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments