Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Τζιάνι Πιτέλα: Παραιτήθηκε από την Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών
Τζιάνι Πιτέλα: Παραιτήθηκε από την Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Μαρτίου 2018, 15:10 7 Μαρτίου 2018, 15:10

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, μετά την εκλογή του στην ιταλική Γερουσία.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος πολιτικός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει δράση στην ιταλική πολιτική σκηνή, μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών. Με την απομάκρυνση του λοιπόν ανοίγει η κούρσα της διαδοχής του. Πιθανοί υποψήφιοι είναι μεταξύ άλλων είναι ο Γερμανός ευρωβουλευτής Ούντο Μπούλμαν και η Βελγίδα Kathleen Van Bremp. 

Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα, ενώ η εκλογή του διαδόχου του Πιτέλα θα γίνει στις 20 Μαρτίου.

Οι Σοιαλδημοκράτες αποτελούν με 189 ευρωβουλευτές τη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στο ευρωκοινοβούλιο πίσω από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (219), από τις τάξεις του οποίου προέρχεται και ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι, τον οποίο είχε υποδείξει προεκλογικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως υποψήφιο πρωθυπουργό της Ιταλίας. Τα σχέδιά του, όμως, ναυάγησαν μετά το στραπάτσο της Forza Italia στις εκλογές της Κυριακής.

Ετικέτες: 


2018