Τεχνολογία
pagenews.gr / Τεχνολογία / Η ψηφιακή βοηθός Alexa ξεσπά μόνη της σε ανατριχιαστικά γελάκια
Η ψηφιακή βοηθός Alexa ξεσπά μόνη της σε ανατριχιαστικά γελάκια | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Μαρτίου 2018, 08:28 8 Μαρτίου 2018, 8:28

Τα πρώτα κρούσματα αναφέρθηκαν σε «έξυπνα» ηχεία που διαθέτουν την Alexa (η οποία βρίσκεται σε διάφορες συσκευές) και από τα οποία ξεπηδούσαν ρομποτικά γελάκια χωρίς αιτία, που σε μερικούς χρήστες θύμιζαν γελάκι…μάγισσας.

Αφού άρχισαν να κυκλοφορούν ολοένα περισσότερες σχετικές ιστορίες χρηστών στο διαδίκτυο, η Amazon αναγνώρισε τελικά το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι θα το φτιάξει.

«Εκεί που καθόμασταν στο καθιστικό με τη μαμά μου και καμία μας δεν μιλούσε», έγραψε μια χρήστρια στο Twitter, «ξαφνικά η Alexa μας ενεργοποιήθηκε και γέλασε χωρίς λόγο. Δεν είπε το παραμικρό, απλώς γέλασε».

Ένας άλλος χρήστης ανέφερε ότι η Alexa άρχισε να γελάει στο μέσον μιας συζήτησης στο γραφείο του. Όταν ο χρήστης τη ρώτησε γιατί το κάνει, η Alexa απάντησε «συγγνώμη, δεν είμαι βέβαιη». Κάποιος τρίτος χρήστης ζήτησε από την Alexa να παίξει μουσική και εκείνη έβαλε τα γέλια.

Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Ήμουν ξαπλωμένος και ετοιμαζόμουν να κοιμηθώ, όταν η Alexa έβγαλε ένα πολύ δυνατό και θριλερικό γέλιο από τα ηχεία μου Amazon Echo. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δολοφονηθώ απόψε!».

Ετικέτες: 


2018