Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και τις Ανεξάρτητες Αρχές
Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και τις Ανεξάρτητες Αρχές | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Μαρτίου 2018, 13:41 8 Μαρτίου 2018, 13:41

Με αφορμή την επίσκεψη των βουλευτών της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά και Γιάννη Κεφαλογιάννη, στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, η κ. Γεροβασίλη κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τις ανεξάρτητες Αρχές και να παρέμβει στο έργο τους.

Με παρέμβασή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο,  η κ. Όλγα Γεροβασίλη αποδίδει τις αντιδράσεις της για την τροπολογία λέγοντας ότι «Εμείς νομοθετούμε για την πρόσβαση όλων στο Δημόσιο και όχι μόνο της κομματικής τους επετηρίδας».

Η πλήρης δήλωση της υπουργού είναι η εξής:

«H Νέα Δημοκρατία, μετά την προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη με αφορμή την υπόθεση Novartis, επιχειρεί τώρα να τρομοκρατήσει και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Με μια πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια, κλιμάκιο της ΝΔ πραγματοποίησε χθες αιφνιδιαστική επίσκεψη στην έδρα του ΑΣΕΠ, ενέργεια που συνιστά ευθεία και ωμή παρέμβαση στο έργο της Αρχής, αλλά και επιχείρηση απομείωσης του κύρους της.

Στην ΝΔ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ούτε "διαμηνύεται", αλλά και ούτε "υπενθυμίζεται" στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές ο ρόλος τους.

Η ΝΔ δημιουργεί θόρυβο και διασπείρει ψεύδη σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, δηλαδή και στους ήδη συμβασιούχους, να μπορούν ισότιμα και ανοιχτά να είναι υποψήφιοι σε διαγωνιστικές διαδικασίες του Δημοσίου, πάντα μέσω ΑΣΕΠ και εντός του πλαισίου των συνταγματικών προβλέψεων.

Αλλά, αυτό είναι προφανές ότι ενοχλεί την ΝΔ. Την ενοχλεί ότι εμείς νομοθετούμε για την πρόσβαση όλων στο Δημόσιο και όχι μόνο της κομματικής τους επετηρίδας».

Ετικέτες: 


2018