Αθλητισμός

Η ιστορία του πιο πιστού οπαδού που δεν πέθαινε αν δεν μιλούσε στους παίκτες

Η ιστορία του πιο πιστού οπαδού που δεν πέθαινε αν δεν μιλούσε στους παίκτες
Είχε καρκίνο στον πνεύμονα. Οι γιατροί του έδιναν λίγες μέρες ζωής. Κι εκείνος, σαν τελευταία επιθυμία, ήθελε να βρεθεί στα αποδυτήρια της Μπρίστολ Σίτι.

Ήταν Μάρτιος του 2014 και ο Μαρκ Σάουντερς είχε πάει από νωρίς στο γήπεδο της Μπρίστολ Σίτι. Η αγαπημένη του ομάδα, της οποίας επί χρόνια παρακολουθούσε όλα της τα παιχνίδια, αγωνιζόταν απέναντι στην Τζίλιγχαμ. Εκείνο θα ήταν ίσως το τελευταίο παιχνίδι που θα είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει ο Σάουντερς.

Ο Σάουντερς είχε καρκίνο στον πνεύμονα και οι γιατροί του έδιναν ελάχιστες μέρες ζωής. Είχε ζητήσει μια τελευταία επιθυμία, πριν κλείσει για πάντα τα μάτια του. Να μπει στα αποδυτήρια της αγαπημένης του Μπρίστολ και να δει από κοντά τους ποδοσφαιριστές. Να τους μιλήσει.

Έτσι κι έγινε. Η διοίκηση του συλλόγου του έδωσε την άδεια να μπει στα αποδυτήρια και λίγο αργότερα πήρε τη θέση του στα επίσημα του γηπέδου, όπου ήταν προσκεκλημένος μαζί με τον αδερφό του.

Ο λόγο που έβγαλε στα αποδυτήρια ο 54χρονος πατέρας τριών παιδιών ήταν τόσο καλός που κάποιοι παίκτες λύγισαν κι έβαλαν τα κλάματα. Όση ώρα μιλούσε στα αποδυτήρια υπήρχε απόλυτη ησυχία και οι παίκτες κρέμονταν από τα χείλη του. Όλα αυτά λειτούργησαν ευεργετικά για την ομάδα, η οποία έκανε μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις στη League One.

Από την πλευρά του ο αδερφός του Μαρκ, Μπιλ, αποκάλυψε πως έγιναν όλα. "Έπιασε τον Στιβ Κότεριλ από τον ώμο και του ζήτησε να μιλήσει στους παίκτες. Εκείνος το δέχτηκε και συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές. Ο Μαρκ άρχισε να μιλάει… Ήταν φανταστικό.

Τους είπε ότι ως οπαδός ακολουθούσε τον σύλλογο για 30 χρόνια και είχε περάσει αρκετά. Είπε ότι ο κόσμος ταξίδευε απ’ όλα τα μέρη της χώρας για να τους υποστηρίξει και πως ήταν κρίμα που οι παίκτες δεν πάλευαν τόσο όσο οι οπαδοί. Τους είπε πόσο προνομιούχοι ήταν και πως θα έπρεπε να σκεφτούν ότι η μητέρα τους και ο πατέρας τους τους πήγαιναν κάθε βροχερό και κρύο βράδυ στις προπονήσεις ώστε να εκπληρώσουν εκείνοι τα όνειρά τους.

Τους είπε επίσης πως "έχω περάσει από το πάρκινγκ, έχω δει τα εντυπωσιακά αυτοκίνητά σας και γνωρίζω πόσο πληρώνεστε. Θα έπρεπε να θυμάστε πόσο τυχεροί είστε", ενώ προσέθεσε πως οι οπαδοί κάνουν ό,τι μπορούν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους παρόλο που η ομάδα έχει μία κάκιστη χρονιά".

Τέλος, επί του θέματος ο Στιβ Κότεριλ, τεχνικός των "ρόμπινς", είπε: "Ήθελε να μιλήσει στους παίκτες γιατί αισθανόταν πως δε θα μπορούσε να το κάνει την επόμενη Παρασκευή, κάτι που βάζει το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα. Ήμασταν σοκαρισμένοι στα αποδυτήρια. Τι μπορείς να πεις σε έναν άνθρωπο που περνάει κάτι τέτοιο;

Έβγαλε έναν λόγο και σε μέσες άκρες η τελευταία του επιθυμία ήταν να πάρει η ομάδα τους τρεις βαθμούς. Επομένως, αυτό που θέλουμε είναι να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στον Μαρκ και στην οικογένειά του. Ήταν σκληρό να τον ακούμε, πολύ συγκινητικό, αλλά ευτυχώς του χαρίσαμε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments