Βιβλίο

“O Ξυλοκόπος”: Ένα κλασικό νουάρ μυθιστόρημα

“O Ξυλοκόπος”: Ένα κλασικό νουάρ μυθιστόρημα
Έρωτας, εξουσία, χρήμα, διαφθορά, δικαιοσύνη και ηθική σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας και ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Κυκλοφορεί σε νέα έκδοση στη σειρά «Κλασική Νουάρ Λογοτεχνία» των εκδόσεων Εξάντας.

"O Ξυλοκόπος": Ένα κλασικό νουάρ μυθιστόρημα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ζωή του Γουλφ Χάντα κυλούσε σαν παραμύθι. Ταπεινής καταγωγής, γιος ξυλοκόπου από την Κούμπρια, κατάφερε να γίνει μεγιστάνας και παντρεύτηκε την κοπέλα που αγαπούσε από έφηβος. Όμως όλα τα καλά πράγματα κάποτε τελειώνουν… Ένα πρωί εισβάλλει στο σπίτι του η Αστυνομία και ο ίδιος φυλακίζεται για εγκλήματα που ορκίζεται ότι δεν έχει διαπράξει. Η ζωή του καταρρέει, η γυναίκα του τον εγκαταλείπει και αυτός βυθίζεται για χρόνια στη σιωπή. Ποιοι ήταν αυτοί που θέλησαν να τον καταστρέψουν; Για δύο πράγματα είναι σίγουρος: ότι η αλήθεια κρύβεται σε μια σκοτεινή περίοδο της νιότης του, και ότι είναι διατεθειμένος μέχρι και να σκοτώσει για να τη μάθει… και ίσως τελικά αναγκαστεί να το κάνει. Κι έτσι αρχίζει μια ιστορία γεμάτη ανατροπές που κρατούν τον αναγνώστη σε συνεχή αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Μια αστυνομική ιστορία γραμμένη με το κομψό στυλ και χαρακτηριστικό φίνο χιούμορ του Reginald Hill.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Υποθέτω ότι ήμουν μοναχικός τύπος αλλά από επιλογή. Στο δημοτικό δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους συμμαθητές μου· οι περισσότεροι μάλιστα προσπαθούσαν να γίνουν φίλοι μου, αλλά πάντα ένιωθα ότι κάτι μας χώριζε. Ίσως επειδή δεν έδινα δεκάρα για το ποια ομάδα θα κέρδιζε το πρωτάθλημα, ίσως να ήταν κάτι βαθύτερο. Πολλά κορίτσια επίσης ήθελαν να γίνουν φίλες μου, αλλά τότε εγώ τα θεωρούσα εντελώς άχρηστα. Με τ’ αγόρια τουλάχιστον έτρεχες, έπαιζες και πότε πότε πλακωνόσουν. Πέρασε καιρός για να καταλάβω ότι το ίδιο μπορούσες να κάνεις και με τα κορίτσια.

Και μετά πήγα στο γυμνάσιο. Εκεί είχε πολλούς νταήδες. Αλλά εγώ ανέκαθεν έπαιρνα εύκολα φωτιά. Κι όταν έπαιρνα φωτιά, δεν υπολόγιζα ούτε το μέγεθος ούτε τον αριθμό –άμα μου την έμπαινες, τιμούσα το παρατσούκλι μου και αντιδρούσα σαν άγριο θηρίο, χιμώντας με γροθιές, κλοτσιές, κεφαλιές και δαγκωματιές, μέχρι που ο άλλος έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος. Κάποτε σταμάτησε ο σωματικός εκφοβισμός, αλλά έμεναν ακόμη ανοιχτοί άλλοι λογαριασμοί. Μια φορά, πρέπει να ήμουν λίγο πιο πάνω από τα δώδεκα, άνοιξα τον φοριαμό μου και είδα ότι κάποιος είχε ψεκάσει με μπογιά αυτοκινήτου τα πράγματα που φύλαγα εκεί μέσα. Υποπτευόμουν ποιος ήταν. Την επόμενη μέρα πήρα το τσεκούρι, που ο μπαμπάς μού μάθαινε πώς να χειρίζομαι, και διέλυσα τον φοριαμό του τύπου. Τα άλλα παιδιά νόμισαν πως θα με απέβαλλαν, αλλά ο διευθυντής απλώς μου πάτησε μια κατσάδα και ζήτησε από τον μπαμπά να πληρώσει για τη ζημιά»

ΤΙΤΛΟΣ:Ο ΞυλοκόποςΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Reginald HillΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Χρύσα ΤσαλικίδουΕκδόσεις ΕξάνταςΣελ.: 568Τιμή: 24 €.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments