Διεθνή

Ινδία: Η πόλη Ντίου χρησιμοποιεί αποκλειστικά την ηλιακή ενέργεια

Ινδία: Η πόλη Ντίου χρησιμοποιεί αποκλειστικά την ηλιακή ενέργεια
Οι λογαριασμοί με την χρήση της ηλιακής ενέργειας έχουν μειωθεί σε ποσοστό 12%.

Στην Ινδία, η πόλη Ντίου έγινε η πρώτη πόλη στην ιστορία της χώρας που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να καλύψει όλες τις ανάγκες της.

Να αναφερθεί, ότι μέσα σε μόλις τρία χρόνια επικεντρωμένης ανάπτυξης, η Ντίου έχει εγκαταστήσει αρκετή ηλιακή χωρητικότητα ώστε να εξυπηρετεί τις ενεργειακές ανάγκες σχεδόν όλων των 22.000 κατοίκων της πόλης. Η πόλη βρίσκεται επίσης στην τελική φάση επιλογής της πρωτοβουλίας Smart Cities του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, στα πλαίσια της οποίας εκατό πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία θα λάβουν χρηματοδότηση και υποστήριξη ώστε να καταστούν πιο βιώσιμες.

Παλαιότερα, οι κάτοικοι λάμβαναν την ενέργειά τους από το κρατικό δίκτυο του Γκουτζαράτ, με συχνές διακοπές παροχής ενέργειας. Σήμερα, τα τοπικά συστήματα μεταφοράς μεταφέρουν ενέργεια πιο αποτελεσματικά. Παρά την μικρή έκταση των μόλις 42 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η Ντίου εκμεταλλεύεται πλήρως τους περιορισμένους πόρους της. Οι μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας κατασκευάστηκαν σε έκταση 50 στρεμμάτων σε όλη την πόλη, παράγοντας 13 μεγαβάτ, 10 εκ των οποίων προέρχονται από εγκαταστάσεις εδάφους, ενώ τα υπόλοιπα 3 από φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης. Οι μονάδες παράγουν περισσότερη από αρκετή ισχύ για να καλύψουν τη ζήτηση της πόλης, που τις ώρες αιχμής φτάνει τα 7 μεγαβάτ.

Τέλος, η μετάβαση στην ηλιακή ενέργεια έχει επίσης αποδειχθεί οικονομικά συμφέρουσα για τους καταναλωτές, καθώς οι μηνιαίοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μειωθεί κατά περίπου 12%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments