Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις εν όψει της συνάντησης Τραμπ – Κιμ

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις εν όψει της συνάντησης Τραμπ – Κιμ
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας φτάνουν σήμερα στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι προετοιμασίες για την ιστορική συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζονται καθώς παίρνουν τη "σκυτάλη" σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, που μεταβαίνουν στην Ουάσινγκτον.

Όπως μεταδίδει το ABC News, εδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως στις συζητήσεις δεν θα λάβει μέρος ούτε ο Μαρκ Πομπέο, διευθυντής της CIA που επιλέχθηκε από τον Τραμπ για την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ούτε ο απερχόμενος υπουργός Ρεξ Τίλερσον. 

Αντίθετα, στη συνάντηση θα παραστεί ο αναπληρωτής του Τίλερσον, Τζον Σάλιβαν, στον οποίο έχουν μεταβιβαστεί όλες οι αρμοδιότητες και θα αναλάβει υπηρεσιακά καθήκοντα από την 1η Απριλίου. 

Άλλωστε η διεξαγωγή μιας ακρόασης του Πομπέο στην Γερουσία δεν προβλέπεται να γίνει μέσα στον Απρίλιο, ούτε και η επικύρωση του διορισμού του από την Γερουσία. Έτσι, ο Πομπέο δεν μπορεί ν’ αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για την Βόρεια Κορέα ή άλλα σημαντικά ζητήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Προς το παρόν, η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανταποκριθεί στην αποδοχή της πρόσκλησης που απηύθυνε ο Κιμ στον Τραμπ, ούτε έχει επιβεβαιώσει τις υποσχέσεις που έδωσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης σύμφωνα με τη Νότια Κορέα. 

Ωστόσο, η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν ανησυχεί. «Αυτή είναι η συμφωνία που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε στη Νότια Κορέα. Αυτή η πληροφορία δόθηκε σ’ εμάς και θα προχωρήσουμε με πλήρη πίστη ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει» δήλωσε η Νάουερτ. Παράλληλα, η ίδια τόνισε, ότι η Διεύθυνση Ανατολικής Ασίας του αμερικανικού ΥΠΕΞ προετοιμάζει την διάσκεψη μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments