Υγεία
pagenews.gr / Υγεία / Χάστε βάρος την ώρα που… κοιμάστε!
Χάστε βάρος την ώρα που… κοιμάστε! | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Μαρτίου 2018, 12:51 25 Μαρτίου 2018, 12:51

Εκτός από τις ώρες που είμαστε ξύπνιοι, μπορούμε να χάσουμε κιλά κατά την διάρκεια του ύπνου.

Αυτό θα το πετύχουμε μειώνοντας τις θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας σε συνδυασμό με tips: 


Κοιμηθείτε σε δροσερό δωμάτιο

O ύπνος σε ένα δροσερό δωμάτιο μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα μας θα αυξήσει τη θερμοκρασία του για να καταπολεμήσει το κρύο, καταναλώνοντας έτσι περισσότερη ενέργεια και άρα, καίγοντας περισσότερες θερμίδες.

Μειώστε το αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό σου ναι, δεν πείραξε ποτέ κανέναν αν και καλό θα είναι να αφήσεις τον οργανισμό σου μακριά από κάθε είδους αλκοόλ, τουλάχιστον για 3 ώρες πριν κοιμηθείς. Και αυτό επειδή το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες στην φάση REM του ύπνου, κι όταν καταναλώνουμε αλκοόλ πριν ξαπλώσουμε, η φάση αυτή αργεί να επέλθει.


Μειώστε  το βραδινό

Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες φαγητού στη διάρκεια του δείπνου, το σώμα μας χρειάζεται επιπλέον χρόνο για να τις μεταβολίσει και αυτό καθιστά δύσκολο να επιτευχθεί η φάση REM του ύπνου. Όταν συμβαίνει αυτό, το φαγητό που έχουμε φάει αποθηκεύεται στο σώμα μας ως λίπος. Γι’ αυτό καλύτερα προσπάθησε να αποφύγεις τα μεγάλα γεύματα πριν την βραδινή σου ξεκούραση και προτίμησε ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ένας από τους λόγους που δυσκολεύεσαι να χάσεις αυτούς τους πόντους από την κοιλιά είναι η έλλειψη ύπνου. Σύμφωνα με μια έρευνα, οι ανεπαρκείς ώρες ξεκούρασης καθιστούν τα λιποκύτταρα λιγότερο ευαίσθητα στην ινσουλίνη, μια μεταβολική αλλαγή που συνδέεται με την παχυσαρκία. Αν εξασφαλίσεις τουλάχιστον 7 με 8 ώρες ύπνου καθημερινά, θα δεις μεγάλη αλλαγή τόσο στη διάθεση όσο και στο σώμα σου.

Ετικέτες: 


2018