Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Υπόθεση Σκριπάλ: Οι πρεσβευτές των ξένων χωρών στο υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας
Υπόθεση Σκριπάλ: Οι πρεσβευτές των ξένων χωρών στο υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Μαρτίου 2018, 13:36 30 Μαρτίου 2018, 13:36

Οι πρεσβευτές των ξένων χωρών που έλαβαν "μη φιλικά" μέτρα απέναντι στην Ρωσία όσον αφορά την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια εκλήθησαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερωθούν για τα μέτρα αντιποίνων της Μόσχας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου αυτού.

Οι πρεσβευτές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας εθεάθησαν να φτάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ενώ το πρακτορείο RIA μετέδωσε παράλληλα ότι εκεί έφτασε επίσης ο πρεσβευτής της Πολωνίας.

Εικονολήπτης του Reuters που βρίσκεται εκεί και είχε δει αρχικά να φτάνει στο υπουργείο το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Βρετανό πρεσβευτή, είδε στη συνέχεια να φτάνει στο υπουργείο ο πρεσβευτής της Ολλανδίας και εκπρόσωποι των πρεσβειών της Τσεχίας, της Ουκρανίας και του Βελγίου.

Βγαίνοντας από το κτίριο, ο Γερμανός πρεσβευτής Ρούντιγκερ φον Φριτς δήλωσε ότι η Ρωσία οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ στη Βρετανία, αλλά σημείωσε ότι το Βερολίνο είναι ανοιχτό σε έναν διάλογο και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τη Μόσχα.

Ετικέτες: 


2018