Διεθνή

Προκαλεί ο Ερντογάν: Χαιρέτησε σχηματίζοντας τη ραμπιά μέσα στην Αγιά Σοφιά (vid)

Προκαλεί ο Ερντογάν: Χαιρέτησε σχηματίζοντας τη ραμπιά μέσα στην Αγιά Σοφιά (vid)
Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Στην Αγιά Σοφία βρέθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο των Καθολικών και μια εβδομάδα πριν το Πάσχα των Ορθοδόξων, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ για τα εγκαίνια πολιτιστικής έκθεσης στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης. 

Αφού έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, φρόντισε να χαιρετίσει το πλήθος με τη «ραμπιά». Με τα τέσσερα δάχτυλα και τον δείκτη «διπλωμένο» στην παλάμη. Είναι ο χαιρετισμός των Αδελφών Μουσουλμάνων, τον οποίο έχει υιοθετήσει πλήρως ο Ερντογάν. Παράλληλα, επανέλαβε ότι θεωρεί την Αγιά Σοφιά, τζαμί.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Απευθυνόμενος στο πλήθος ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τουρκικό πολιτισμό που κατέστρεψαν οι δυτικοί και όσοι είχαν δυτικές απόψεις (όπως ο Κεμάλ Ατατούρκ), λέγοντας μεταξύ άλλων πως «τα τζαμιά μας, τα έκαναν στάβλους και μουσεία». 

«Κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, περισσότερο από το Βυζάντιο, εκείνοι που έχουν τη Βυζαντινή νοοτροπία», είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪστην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, αναφερόμενος προφανώς στον Κεμάλ Ατατούρκ και προσέθεσε: «Περισσότερο από τη Δύση (σ.σ. κατέστρεψαν τον πολιτισμό της Τουρκίας) οι άνθρωποι που έχουν δυτική νοοτροπία. Που μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε μουσεία. Όπως αυτός ο χώρος. Μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε στάβλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τηςΕπιμένει ο Ερντογάν για Κύπρο και Αιγαίο: "Δεν υποχωρούμε""Βόμβα" Κατσίκη: Να ανταλλάξουμε τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς με τους 8 ΤούρκουςΈμμεσο μήνυμα Ερντογάν για την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments