Ελλάδα

Τζανέτος Φιλιππάκος: Παρών στην τελετή παραλαβής 22 νέων υπηρεσιακών λεωφορείων από την ΕΛΑΣ

Τζανέτος Φιλιππάκος: Παρών στην τελετή παραλαβής 22 νέων υπηρεσιακών λεωφορείων από την ΕΛΑΣ
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, βρέθηκε στην τελετή παραλαβής 22 νέων υπηρεσιακών λεωφορείων από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στις Αχαρνές, κατά την οποία παρουσιάστηκαν 22 νέα υπηρεσιακά λεωφορεία, με τα οποία εφοδιάστηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για 22 οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Λέσβου και Σάμου, καθώς και Α’ και Β’ Δωδεκανήσου. Τα οχήματα αποκτήθηκαν μέσω της, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, Δράσης με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών στους υπηκόους τρίτων χωρών και λειτουργική ενίσχυση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στα εξωτερικά σύνορα».

Την παρουσίαση των οχημάτων έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Παρέστησαν, επίσης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλης ο Προϊστάμενος του Γραφείου Προϊσταμένου του Επιτελείου, Υποστράτηγος Γεώργιος Τηλελής και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, άλλοι ανώτεροι Αξιωματικοί και στελέχη του Σώματος.

Σε δήλωση του, ο κ. Φιλιππάκος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια βίωσε μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, ασύλληπτες σε μέγεθος, που δεν είχαν προηγούμενο στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία.

Η κυβέρνηση μας, η Πολιτική και η Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου μας, και προσωπικά από τη θέση μου ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, όλοι μαζί κάνουμε ότι μπορούμε για να διαχειριστούμε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Παρουσιάζουμε σήμερα εδώ, σε αυτή την τελετή, 22 λεωφορεία που αποκτήθηκαν μέσω της συγχρηματοδοτούμενης δράσης, από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαίρομαι, γιατί σήμερα παραλαμβάνουμε το πρώτο πακέτο από ένα μεγάλο αριθμό οχημάτων – περίπου 1.400 – με τα οποία θα μας στηρίξει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, κατά τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Τα λεωφορεία αυτά θα ενισχύσουν τις νευραλγικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης και αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, όπως η Δωδεκάνησος, η Χίος, η Σάμος, η Λέσβος και ο Έβρος, και γενικότερα θα συμβάλλουν στην ασφάλεια των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.

Δυστυχώς, υπό τις παρούσες δύσκολες συγκυρίες, τα χρήματα του προϋπολογισμού μας δεν φτάνουν, για αυτό οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα χρήματα που προέρχονται από τα συγχρηματοδοτούμενα ταμεία.

Θέλω να τονίσω ότι μέσα από τη στενή συνεργασία των Ευρωπαϊκών Φορέων με τις δικές μας Υπηρεσίες, ενισχύεται η απορροφητικότητα των προγραμμάτων αυτών, με λειτουργικό τρόπο, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, για την αντιμετώπιση όλων των επιχειρησιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας, και κυρίως των αναγκών σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Εύχομαι καλή αρχή στις Υπηρεσίες που θα παραλάβουν τα οχήματα, και καλή δύναμη σε όλους τους Αστυνομικούς μας, με μία προτροπή: να προσέχουν και να φροντίζουν τα οχήματα, σαν να ήταν δικά τους. Η Ελληνική Αστυνομία είναι το δεύτερο σπίτι τους, η δεύτερη οικογένεια τους, για αυτό και πρέπει να προσέχουν ως κόρη οφθαλμού τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για να μπορεί να αποδίδει, προς όφελος της Αστυνομίας, της κοινωνίας και της πατρίδας μας γενικότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζανέτος Φιλιππάκος: Συνάντηση εργασίας με τον ειδικό απεσταλμένο του Δ.Ο.Μ.Τζανέτος Φιλιππάκος: Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μάνης κ. ΧρυσόστομοΤζανέτος Φιλιππάκος: Στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Γραμματείας Γυναικών ΠΟΑΣΥ (vid)Τζανέτος Φιλιππάκος: Παρών στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου Γ’ στο Γύθειο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments